במטבח עם הילדים: פיצה וסלט פירות בכיף

freedigitalphotos.net | By nenetus

freedigitalphotos.net | By nenetus

גידול ילדים כרוך בהמון מטלות, וברוב המשפחות אחר הצהריים מוקדש לילדים: טיולים בגינה, חברים, חוגים, הסעות, ארוחת ערב, מקלחת, לפעמים סיפור… בסדר יום שכזה הבישול הופך להיות מטלה, אחת מבין מטלות הבית הרבות. בדרך כלל נעדיף מתכונים קלים ומהירים, כדי לפנות לנו זמן.

כדאי לשים לב לכך שההתנהלות הזאת היא חד כיוונית – אנחנו עושים בשבילם, למענם, ומבחינתם זה הופך להיות מובן מאליו.

לכן כדאי דווקא לשלב את הילדים במשימות הבית, איפה שהם יכולים. לאסוף את הצעצועים, לקפל כביסה, לעזור לסדר את הכלים הנקיים בארונות והכי כיף – לבשל ביחד!

למה כדאי לבשל עם הילדים?

ביום יום לא תמיד יש לנו זמן לבשל איתם. צריך לקחת בחשבון שזמן הבישול מתארך, שיהיו יותר כלים לנקות ושצריך יותר סבלנות.
אבל היתרונות גדולים. קודם כל זה זמן איכות עם הילדים. זמן לפטפט בכיף על מה שמעסיק אותם ואתכם, באוירה נינוחה ותוך כדי עשייה.
הם בוודאי ישמחו על ההזדמנות למשש את האוכל בידיים, לטעום פה ושם וליצור משהו "אמיתי" עבור עצמם ועבור הגדולים בבית. זוהי תחושת הצלחה וסיפוק שמאוד חשובים לילד, ומחזקים אצלו את הערך העצמי ואת השייכות למשפחה.
במיוחד עבור ילדים שפחות אוהבים לאכול או בררנים יותר, כבר הוכח וידוע שאם הם שותפים לתהליך הבישול הם גם יסכימו לטעום יותר בקלות את מה שהכינו.

תנו להם משימות שמתאימות לגיל וליכולות שלהם: ילדים בכל גיל ישמחו ללוש בצק, למשל. תספרו ביחד איתם את הכוסות, תנו להם לשפוך בעצמם לקערה, להכניס אצבע ולטעום.
כדאי שתחזיקו בבית מערוכים קטנים, שיהיה להם נוח יותר לרדד את הבצק.
אל תפחדו לתת לילד סכין. קודם כל, זה שיעור חשוב בזהירות ואחריות. אפשר בהחלט לתת להם סכין קטנה וקלה, לא חדה מדי, וכמובן לתת להם לחתוך מזונות לא לגמרי קשים. כך הסיכוי שלהם להיפצע קטן מאוד והם ירכשו את מיומנות החיתוך בסכין באופן בטוח. תנו להם לחתוך בננות, תפוזים, פטריות, פלפל, מלפפון. גם קילוף שיני שום היא מלאכה אהובה על ילדים.

אל תחפשו את השלמות. אנחנו פה בשביל ללמוד וליהנות ביחד. גם אם הפטריה חתוכה קצת עקום, היא נחתכה באהבה ולכן תהיה טעימה פי כמה.

freedigitalphotos.net | By Suat Eman

freedigitalphotos.net | By Suat Eman

מיני פיצות אישיות עם תוספות

אם לא משתמשים בכל הבצק, אפשר להקפיא לשימוש ביום אחר, ואפשר גם להכין ממנו לחמניות.
תנו לילדים כדורי בצק קטנים והם ישמחו להכין לחמניות בצורות מקוריות.

לבצק:

1 קילו קמח מלא או כוסמין
2 כפות שמרים יבשים או שקית שמרית
2 כפות סוכר
1 כף מלח
חצי כוס שמן זית
1/2 2 כוסות מים
1 כף שום גבישי / אבקת שום / בזיליקום מיובש טחון / זעתר / אורגנו מיובש טחון

לרוטב עגבניות:

5-6 עגבניות קצוצות או 1 קופסה עגבניות מקולפות משומרות
1 קופסה קטנה רסק עגניות
1 כף שמן זית
3 שיני שום קצוצות
1 בצל קטן קצוץ (לא חובה)
מלח, פלפל, תבלינים לפי הטעם

לציפוי:

200 גרם גבינת עיזים קשה מפוררת או גבינה טבעונית מגוררת.
ירקות חתוכים לפרוסות:
פטריות, פלפל, זיתים מגולענים, זוקיני (פרוס עם קולפן ירקות), קוביות חציל קלויות בתנור, פרחי כרובי וברוקולי קטנים…

אופן ההכנה:

מערבבים את הקמח והשמרים. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים.
מוסיפים את השמן, המים והתבלינים ולשים כ-10 דקות לבצק גמיש ורך.
מניחים במקום חמים, בקערה מכוסה במגבת לחה כשעה-שעה וחצי, עד שהבצק תופח.

בינתיים מכינים את הרוטב:
במחבת עם שמן מטגנים מעט את השום והבצל, רק עד שנהיה שקוף, זהירות לא לשרוף.
מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד 5 דקות.
מוסיפים רסק עגבניות ומעט מים אם צריך, מכסים ומבשלים 10 דקות על אש קטנה.
טועמים ומתבלים לפי הטעם.

אחרי שהבצק תפח, קורצים ממנו כדורים בגודל כדור פינג פונג.
נותנים לכל ילד לרדד לעצמו את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ, שמים מעט מהרוטב ומקשטים בתוספות לפי הטעם.
אפשר לצייר ציורים עם הירקות על הפיצה.

אופים ב-200 מעלות 10-15 דקות, עד שהפיצה מזהיבה.

לקינוח: סלט פירות אביבי ופרחוני

פה אין ממש מתכון, רק לחתוך פירות שאוהבים לקערה ולהוסיף מיץ מתפוז אחד או שתי קלמנטינות.
אפשר להעשיר את הסלט בחמוציות, אגוזי מלך או פקאן, מעט קנמון או תמצית וניל איכותית.
אפשר לקשט אותו בפרחים אכילים, שפורחים עכשיו בשיאם:
פרחי כליל החורש, חרציות או כובע הנזיר – גם יפים וגם טובים למאכל.

יום נעים!

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים:

היתרונות הבריאותיים של צמח האלוורה
חזרנו לשגרה! גם את? רוצה לדעת איך זה משפיע על הבריאות שלך?
מתכון בריא: כרובית אפויה עם ציפוי טעים!