היתרונות הבריאותיים של האבטיח ומתכון לברד אבטיח מרענן

האבטיח, הפרי הכי מרענן בקיץ, הוא גם אחד הפירות הכי בריאים שיש.  אמנם האבטיח מכיל כ 92% מים אבל הוא עשיר ביתרונות בריאותיים.

עונת האבטיחים די קצרה ומסתיימת בסביבות סוף אוגוסט, הנה כמה סיבות להנות מפרי הקיץ המתוק:

  • האבטיח עשיר בליקופן – הצבע האדום של האבטיח נוגד חמצון טבעי
  • אשלגן – האבטיח הוא מקור טוב לאשלגן העוזר לתפקוד השרירים והעצבים.

    freedigitalphotos.net | By piyato

    freedigitalphotos.net | By piyato

  • איגוד הלב האמריקאי הכריז על האבטיח כפרי הבריא ללב.
  • ויטמינים – האבטיח הוא מקור מצויין לויטמין C, A ו K
  • מינרלים, מגנזיום וסיבים תזונתיים המועילים למערכת העיכול.
  • כל חלק מהאבטיח אכיל: מגרעיני האבטיח (עשירים בחלבון וחומצות אמינו) ניתן להכין פיצוחים או שמן ויש המחמיצים את הקליפה.
  • לילדים ניתן להקפיא, לחתוך לקוביות ולהגיש כקרטיבים או להכין ממנו מיץ ולהנות מהיתרונות הבריאותיים שלו.
  • יש המייחסים לאבטיח תכונות דומות לויאגרה עבור גברים מאחר והוא מכיל חומרים המועילים לכלי הדם.

ולצד כל היתרונות החשובים, החיסרון היחיד של האבטיח הוא בכמות הסוכר שבו. 

אז אם הפוסט הזה עשה לכן חשק לאבטיח,  בואו תנסו להכין בפשטות ברד אבטיח קייצי ומרענן:

  1. מקפיאים קוביות מכמות של רבע אבטיח
  2. טוחנים את קוביות האבטיח הקפואות עם חופן עלי נענע
  3. שותים בהנאה!

ובנוסף, צירפנו סרטון שמראה מהי הדרך הטובה ביותר לחתוך אבטיח להגשה:

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים: