היתרונות הבריאותיים של סירופ המייפל ומתכון לפנקייקים לבוקר שבת


ID-100219780

freedigitalphotos.net | By Mister GC

סירופ המייפל נחשב לאחד הממתיקים הבריאים שיש. הוא מזין ומכיל מינרלים רבים, כגון: אשלגן, מגנזיום וברזל. הוא אמנם מעובד ברמה מסויימת, כדי להגיע למרקם הסירופ המוכר לנו, אך עדיין מכיל סוכרים בצורתם הטבעית ובעל טעם עדין ואופייני.
המייפל נמצא כמכיל תרכובות נוגדות חמצון ואנטי סרטניות.

מחקר חדש שנערך באוניברסיטת מקגיל במונטריאול, מגלה כי למייפל יש תכונות אנטיביוטיות של ממש, כנגד סוגי חיידקים מסויימים, אשר נפוצים בזיהומים בדרכי השתן ובזיהומים שמקורם בבתי חולים. כמובן שלא ניתן להשתמש במייפל לבדו כטיפול בזיהומים, אך המחקר הראה שהשילוב שלו עם האנטיביוטיקה היה יעיל מאוד, ומאפשר להוריד את מינוני האנטיביוטיקה בזיהומים אלה.
בעתיד יתכן שהמייפל ישולב בכמוסות האנטיביוטיקה, להגברת יעילותן.

מסתבר שתרכובות מסויימות במייפל, הקרויות פנולים, יכולות לפגוע בדופן תאי החיידקים ולעשות אותם רגישים יותר לאנטיביוטיקה. המייפל אפילו הקטין את פעילות הגנים הגורמים לעמידות לאנטיביוטיקה בחיידקים אלה.

אז אם אני חולה כדאי לי לאכול הרבה מייפל?

לא בדיוק. המחקר נעשה על תמצית מייפל מרוכזת. צריכה של כמות כזאת בתזונה תגרור גם צריכה של כמות גדולה של סוכר. המייפל הוא אולי גרסה בריאה של סוכר, אך עדיין זהו סוכר ולא כדאי להרבות בצריכתו.

חשוב לזכור גם שבכל הנוגע לזיהומים במערכת השתן, סוכר הוא אחד הגורמים שמפריעים להחלמה ותורמים לשגשוג החיידקים.

אבל, אם כבר אוכלים סוכר, אז עדיף שיהיה סוכר איכותי. ופה חשוב להדגיש שיש לקנות מייפל איכותי, טבעי, ולא סירופ בטעם מייפל שהורגלנו אליו מהילדות. הסירופ בטעם מייפל מקבל את טעמו מתמציות טעם ואינו דומה בכלום לדבר האמיתי. שווה להשקיע בסירופ מייפל איכותי ולהשתמש בו במתינות.

סירופ מייפל טבעי ניתן לקנות במחלקות הטבע בסופרמרקטים ובחנויות הטבע. חשוב לשים לב שמדובר בסירופ מייפל 100% טבעי. אם לא בטוחים – תמיד טוב להציץ ברשימת המרכיבים. אם יש עוד מרכיב חוץ ממייפל – תבחרו במוצר אחר.

מבחינת הדירוג, סירופ מייפל מגיע בדירוג A או B. הדירוג מושפע מגוון הסירופ, ואינו דירוג איכותי, כלומר: סירופ מדירוג B יהיה כהה יותר, אך לא איכותי פחות מדירוג B.

פנקייקים בריאים וטעימים לבוקר שבת

מאוד כיף לפתוח את השבת עם פנקייקים. לרוב הם מכילים כמויות גדולות של סוכר, אבל אפשר בהחלט למתן את המתיקות שלהם ולהשתמש בקמחים בריאים הרבה יותר.
הכמות מתאימה לכ-10 פנקייקים עבים.

המצרכים

1 כוס קמח מלא / קמח כוסמין / קמח אורז

1 כוס קוואקר

1 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום

1/2 כפית קנמון

1/4 כפית מלח

2 כפות סירופ מייפל טבעי

2 כפות שמן מכבישה קרה (קוקוס, זית, זרעי ענבים, אבוקדו…)

2 ביצים

1 כוס חלב סויה / אורז / שבולת שועל

1 כפית תמצית וניל טבעית

אופן ההכנה:

מערבבים את החומרים היבשים בקערה. מוסיפים את החומרים הרטובים ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה. עדיף לערבב כמה שפחות.

מוזגים כפית שמן למחבת ומנגבים בנייר סופג את כל המחבת. מטגנים את הפנקייקים. אין צורך להוסיף שמן בזמן הטיגון.

תוספות:

על הפנקייק אפשר כמובן לשים מעט סירופ מייפל, ואפשר גם להכין תערובת של טחינה מלאה ומייפל, לתוספת סידן וברזל.

מומלץ להוסיף פירות חתוכים ואגוזים, ואפילו ללכת על גרסה מלוחה יותר, עם טחינה גולמית, אבוקדו, שבבי גזר או עלי בייבי.

בתיאבון!

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים:

איך לשמור על אורח חיים בריא בלוח זמנים עמוס
כמה קפה ביום זה יותר מדי?
להפוך את יום העצמאות לחגיגה של טעם ובריאות