זהב נוזלי: משקה כורכום אנטי דלקתי (מתכון מצולם)

לכורכום יתרונות בריאותיים גדולים, הוא נחשב לאחד התבלינים הבריאים ביותר שיש.
הוא אנטי דלקתי, אנטי בקטריאלי וגם עוצר דימומים – אם נחתכתם מסכין במטבח, הושיטו את היד למדף התבלינים ובזקו מעט כורכום ישירות על החתך. הוא מפחית כאבים ויש הטוענים שאפילו עוזר להילחם בתהליכים סרטניים בגוף. ברפואה המסורתית הוא משמש מזה אלפי שנים לטיפול באינספור מחלות.

כדאי להוסיף אותו לכל תבשיל, מרק, פשטידה, אורז, מוקפצים ואפילו לתה. הטעם שלו לא דומיננטי ואתם מרוויחים בריאות על הדרך וצבע צהוב שמוסיף שמחה וחיים לכל מאכל.

כדי לשפר את הספיגה שלו כדאי להוסיף לו פלפל שחור.

לחיזוק מערכת החיסון ולהפחתת דלקות, שפעת, כאבים ראומטיים, מצאנו מתכון חמים וטעים למשקה כורכום חם ומתובל. זה בעצם סוג של צ'אי משודרג. אפשר להוסיף לו גם הל או ציפורן, למי שאוהב.

משקה כורכום אנטי דלקתי

החומרים ל-2 כוסות:

2 כוסות חלב מכל סוג שרוצים, חלב שקדים יעבוד פה מצויין :)

שורש ג'ינג'ר באורך 2-3 ס"מ, מקולף ומגורר

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית כורכום (אם יש כורכום טרי – אפשר לשים כפית או שתיים של כורכום מגורר)

1/8-1/4 כפית פלפל שחור – על תוותרו! מוסיף עוקץ למשקה וגם משפר את הספיגה של הכורכום

כפית שמן קוקוס

כף סוכר קוקוס, מייפל או דבש

אופן ההכנה:

מרתיחים את כל החומרים בסיר על אש קטנה, מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות.
מסננים לכוסות ושותים עם מישהו שאוהבים!

המתכון המקורי כאן

עוד על היתרונות הבריאותיים של הכורכום כאן בכתבה >>

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים:

איך לאכול בריא גם כשיוצאים למסעדה
מתכון קייצי- ארוחה בריאה בקלות
מטבל שמן זית - גם טעים וגם מגן מפני מחלות החורף