חטיפי "בריאות" – כדאי לקרוא את האותיות הקטנות


freedigitalphotos.net | By Serge Bertasius Photography

freedigitalphotos.net | By Serge Bertasius Photography

חטיפים בריאים הם פתרון מצויין לשעות שבין הארוחות, כשרוצים לאכול משהו קטן ומזין, שימלא אותנו במידה עד לארוחה הבאה. חברות המזון מבינות את הרצון של הציבור למזון בריא ומזין יותר, ומשווקות לנו אינספור "חטיפי בריאות" ו"חטיפי אנרגיה" למיניהם.

הורים רבים קונים לילדיהם את החטיפים האלה, לפעמים אפילו במקום ארוחת בוקר או עשר, מתוך מחשבה שזהו אוכל בריא וטוב.
החטיפים האלה אכן עשויים לרוב מדגנים, בתוספת של אגוזים או פירות, לפעמים קצת שוקולד… אז מה הבעיה?

עיון ברשימת המרכיבים מגלה את האמת המרה: אלו אכן חטיפי אנרגיה – מלאים באנרגיה בצורת קלוריות ריקות ללא ערך תזונתי רב. בעצם זהו ממתק לכל דבר.
גם אם מצוין על החטיף שהוא עשוי מחומרים טבעיים בלבד – זה עדיין לא מבטיח חטיף בריא. אפילו אם מצויר על העטיפה עלה ירוק ורענן :)

מה מכילים החטיפים התעשייתיים?

דגנים – במקרה הטוב שבולת שועל, שהיא אכן דגן טוב, בריא ומזין. אך הרבה פעמים מוסיפים לחטיפים גם אורז לבן תפוח או חיטה תפוחה שנועדו לתת נפח בזול. אלו הם דגנים חסרי ערך תזונתי משמעותי וגם לא משביעים לאורך זמן.

אגוזים, שקדים וגרעינים – אלה בדרך כלל יופיעו בכמות קטנה, לאחר קליה. השומן הבריא שבהם נהרס מהקליה וערכם התזונתי פוחת משמעותית.

פירות יבשים – לפירות היבשים שבחטיפים מוסיפים הרבה מאוד סוכר, על מנת שישמרו על צבע מפתה ועל עסיסיות. בתהליך מעורבים גם כימיקלים מזיקים ולעתים גם צבעי מאכל מלאכותיים.

סוכר – הסוכר מגיע שמות רבים: פרוקטוז, סוכרוז, מלטיטוז ועוד. סירופ תירס הוא אחד הממתיקים הנפוצים משום שהוא זול מאוד, אך הוכח כבר כגורם להשמנה ומאוד לא בריא. גם תוספות של סילאן או דבש לא מבטיחות סילאן טהור, אלא בדרך כלל סילאן שהוסיפו לו סוכר  וכמותו תהיה קטנה ביחס לשאר הסוכרים, כי הוא יקר הרבה יותר.

חומרים נוספים  – משפרי מרקם, מתחלבים, משמרים, מונעי חמצון, חומרי טעם וריח… כל אלה כימיקלים, מזיקים יותר או פחות, שנועדו לתת לחטיף את המרקם הרצוי, טעם משופר וחיי מדף ארוכים.

יש חטיפים בריאים

החדשות הטובות הן שיש גם חטיפים בריאים. חשוב לקרוא היטב את רשימת המרכיבים. חטיף בריא יכיל מרכיבים שתוכלו לזהות בקלות: תמרים, אגוזים, גרעינים. עם הזמן כבר תדעו להכיר את המותגים והחברות שכדאי לקנות.

הכי בריא ובטוח – להכין בבית. כשמכינים לבד אנחנו יודעים בדיוק מה יש בפנים, כמויות המלח והסוכר יהיו קטנות באופן משמעותי ואפשר להתאים את התוספות לטעם האישי שלכם.

חטיף כזה אפשר לשלוח עם הילדים לבית הספר (לא במקום כריך! אך בהחלט בנוסף), או להחזיק תמיד בתיק או בקופסה בעבודה, למקרה שרוצים משהו מתוק לנשנש או להשקיט את הרעב עד הארוחה. הוא מכיל מרכיבים מלאים ובעלי ערך תזונתי גבוה, ולכן משביע יותר לאורך זמן.

חטיף אנרגיה עשיר ומזין

כמות ל-20 חטיפים מלבניים

  • ½1 כוסות קוואקר שלם
  • חצי כוס סוכר חום
  • ⅓ כוס קמח מלא
  • ½ כפית קינמון
  • ½ כפית מלח
  • חצי כוס חמוציות
  • חצי כוס אגוזי מלך או פקאן
  • חצי כוס פצפוצי שוקולד
  • ¼ כוס סילאן
  • ¼ כוס טחינה
  • ¼ כוס שמן
  • 2 כפות מים
  • אפשר להוסיף צימוקים, שקדים או כל תוספת שאתם אוהבים

אופן ההכנה:

  1. מאחדים את החומרים הרטובים בקערה: שמן, מים, טחינה , סילאן ומערבבים היטב.

  2. את היבשים בקערה נפרדת: קמח, קוואקר, סוכר, מלח, קינמון, פצפוצי שוקולד, אגוזים וחמוציות.

  3. שופכים את התערובת הרטובה ליבשה ומערבבים עד שאין חלקים יבשים.

  4. בתבנית מלבנית על גבי נייר אפיה משטחים את התערובת ומהדקים היטב

  5. אופים בחום בינוני בין 20 ל 30 דקות (תלוי בחום התנור). כשהקצוות חומים החטיף מוכן.

  6. מצננים היטב מחוץ לתנור. לאחר שהמאפה התקרר לגמרי פורסים למלבנים ומאחסנים בקופסא אטומה.

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים:

איך להכין אורז טעים ובריא
5 טיפים: כיצד הסתיו יכול להיות טוב לבריאותינו
הכיני עורך לקיץ - כל מה שצריך לדעת על אקנה