לביבות דלורית מתוקות – מתאים גם לסוכרתיים

freedigitalphotos.net | By Boaz Yiftach

freedigitalphotos.net | By Boaz Yiftach

בחורף כיף מאוד לנשנש משהו חם ומתוק אחר הצהריים. לכן תמיד אנחנו שמחים למצוא מתכונים שהם גם בריאים וגם טעימים.

את המתכון הבא מצאנו באתר סוכרת, והוא מתאים בדיוק לכרסום ליד כוס תה במקום עוגיה, לארוחת בוקר קלה שאפשר לקחת למשרד או לשלוח עם הילדים לגן או לבית הספר.

המתכון עושה שימוש במתיקות הטבעית של הדלורית, בתוספת של רכז תפוחים טבעי – שאינו מכיל תוספת סוכר.
כך מקבלים לביבות שהן גם מתוקות במידה וגם לא מעלות את רמות הסוכר בדם. זה חשוב מאוד גם למי שאינו חולה סוכרת, כתזונה מניעתית. כמובן שזה טוב גם לילדים שלנו, לתת להם אופציה מתוקה ובריאה, כתחליף לחטיפים וממתקים תעשייתיים.

שימו לב שקודם אופים את הדלורית ורק אז מקלפים – הרבה יותר קל!

עוד מתכונים שווים ומפנקים לסוכרתיים (טובים גם לכולם!) תמצאו באתר סוכרת.

לביבות דלורית מתוקות

במתכון המקורי הלביבות מטוגנות. אנחנו ממליצים לאפות אותן בתנור. מלכלך פחות כלים, לוקח פחות זמן, בלי ריחות של טיגון בבית וכמובן – יותר בריא!

המצרכים:

1 ק"ג דלורית (בערך 2 בינוניות)
2 כפות רכז תפוחים טבעי
2 כפות קינמון
1 כפית ציפורן
1 כפית אגוז מוסקט
1 כפית ג'ינג'ר טחון או 2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר
קורט מלח
3/4 כוס קמח כוסמין או קמח אורז מלא או קמח כוסמת

אופן ההכנה:

מאדים את הדלורית בסיר עם מעט מים או אופים בתנור כ- 20 דקות, עד שהיא מתרככת.
לאחר שהצטננה מעט, קולפים וחותכים את הדלורית לקוביות גדולות.
מועכים את הדלורית עם מועך פירה או בבלנדר. מוסיפים את יתר המרכיבים ומועכים היטב.
מערבבים את תערובת הדלורית עם הקמח עד שאין גושים.
בעזרת כף מניחים תלוליות בתבנית מרופדת בנייר אפיה, משומן במעט שמן קוקוס.
אופים בחום של 180 מעלות עד שמשחים מעט.

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים:

מתכון בריא: ממתקי שקדים ללא תוספת סוכר וללא אפייה
יום עצמאות שמח וכמה נקודות חשובות שכדאי להיות מודעים אליהם במיוחד עכשיו
פאדג' תמרים עסיסי עם מרכיב סודי