מה חשוב לדעת כשקונים פירות יבשים ומתכון יפיפה לחג


אילו פירות יבשים כדאי לקנות?

http://www.freedigitalphotos.net/ | By Rawich

ט"ו בשבט הגיע, חג הפירות היבשים.

למה אוכלים פירות יבשים?

מקור המנהג ביהדות אשכנז, שם נהוג היה לאכול מפירות ארץ ישראל. בגלל שלא היתה להם גישה לפירות טריים, הם אכלו פירות יבשים, והמנהג השתרש עד ימינו.

מהם היתרונות הבריאותיים של הפירות היבשים?

הפירות היבשים מכילים את רוב הויטמינים והמינרלים שבפרי הטרי, וגם את הסיבים. הם מכילים סוכרים טובים ומספקים אנרגיה זמינה לגוף.

למה חשוב לקנות אורגני?

כדי ליייבש פירות כל מה שצריך זה אור שמש. ניתן לייבש אותם באויר הפתוח או בתנור על חום נמוך. זה באמת מה שעושים בייבוש האורגני. בייבוש התעשייתי, לעומת זאת, מוסיפים עוד הרבה חומרים, כגון:
גופרית דו חמצנית – שומרת על צבע הפרי, שיהיה בהיר ויפה.
צימוק לבן, למשל, אינו קיים באופן טבעי. אם תקחו ענב לבן ותייבשו אותו תקבלו צימוק חום. הגופרית היא ששומרת על צבעו הבהיר.
פרפין – חומר זיגוג – נותן ברק. הוא גם משלשל וגם מונע ספיגת ויטמינים מסיסי שומן.
כמו כן, לחלקם מוסיפים גם חומרים משמרים שונים.

כדי שהפרי יראה מלא ובשרני יותר, ובעל צבע חי יותר, מוסיפים לו גם הרבה סוכר. זאת בנוסף לסוכר הטבעי שהפרי כבר מכיל (זה בעייתי במיוחד למי שסוכרתי או נוטה לרמות סוכר גבוהות). וכך קיבלנו פרי שאמנם נראה יפה ומזכיר את הפרי הטרי, אך בעצם מכיל הרבה חומרים מזיקים.

בחנויות הטבע וגם בחלק מרשתות השיווק תמצאו את האחים האורגניים של אותם הפירות. ההבדלים ניכרים לעין מיד. משמש מיובש אורגני הוא בצבע חום, לא כתום, והוא בעל מרקם שונה.

לסיכום – הפירות האורגניים אולי פחות יפים (עניין של טעם…), אבל הרבה יותר בריאים, פחות משמינים ולטעמי גם הרבה יותר טעימים. תוספת של אגוז או שניים לפרי המיובש תשדרג עוד יותר את הטעם והבריאות וגם תתרום לשמירה על רמות הסוכר בדם ועל תחושת השובע. יופי של נשנוש!

לכבוד החג בוודאי כבר אספתם אינספור מתכונים לעוגת פירות יבשים. לכן החלטנו לגוון במתכון יפיפה של פלפלים צבעוניים ממולאים בבורגול ופירות יבשים.

פלפלים צבעוניים ממולאים בבורגול ופירות יבשים

המצרכים:

12 פלפלים קטנים בשלל צבעים: אדום, כתום, צהוב, ירקרק
1 כוס בורגול עבה
2 כפות שמן זית
4 שזיפים מיובשים אורגניים
3 משמשים מיובשים אורגניים
כף צנוברים
כף חמוציות
חופן שמיר קצוץ
1 בצל גדול
1 גזר מגורר דק-דק
1 עגבניה קצוצה דק
פפריקה
ראס אל חנות
מלח
פלפל
מעט קנמון

אופן ההכנה:

1. שוטפים היטב את הפלפלים ומוציאים את הגבעולים.
2. משרים את הבורגול כחצי שעה שמים רותחים. מסננים ומוסיפים בצל מגורר, גזר, שמיר קצוץ, צנוברים, פירות יבשים קצוצים לקוביות קטנות, עגבניה קצוצה קטן קטן, מלח, פלפל ופפריקה לפי הטעם ו-2 כפות שמן זית.
3. ממלאים את הפלפלים בתערובת ומניחים בסיר שטוח עם מעט שמן.
4. מניחים מעל הגז ללא מכסה ומניחים לתחתית הפלפלים להיצרב מעט.
5. מערבבים 3 כוסות מים רותחים עם מלח, ראס אל חנות, פפריקה וקנמון. שופכים מעט לתוך כל פלפל ואת היתר בסיר, מכסים ומבשלים כ-20 דקות על אש קטנה.
אני אוהבת שנשאר רוטב והפלפלים רטובים :)

חג שמח!

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים:

כמה קפה ביום זה יותר מדי?
כל מה שרציתם לדעת על קפה
לחמניות תפוח בדבש לראש השנה