מה צריך לדעת על סוגי הסוכר השונים? סקירה, יתרונות וחסרונות


אנחנו צורכים סוכר באופן קבוע בכל מיני מאכלים, כמו למשל לחמים, קינוחים וסוגים שונים של חטיפים. כעת, הגיעה השעה לערוך היכרות עם הסוכר, להכיר את סוגיו השונים וללמוד איזה מהסוגים עדיף ובאיזו דרך מומלץ לצרוך את הסוכר. מוכנות להיכרות?

http://www.freedigitalphotos.net / Suat Eman

סוכר לבן – מדובר בסוכר הנפוץ ביותר מכלל הסוכרים והוא זה שבדרך כלל נעשה בו שימוש במטבח הביתי. מדובר בחלקיקים קטנים מאוד, קטנים יותר ביחס לסוגים אחרים של סוכרים, חלקיקים אשר מורכבים משתי מולק ולוקות של פרוקטוז וגלוקוז. על אף טעמו הנעים, לסוכר הלבן אין למעשה כל ערך תזונתי והוא מהווה מקור לפחמימות פשוטות בלבד.

סוכר חום – הסוכר החום נתפס לעתים בריא יותר ביחס לסוכר הלבן שלא בצדק, שכן בפועל ההבדלים ביניהם זניחים. סוכר חום נחשב לפחות מתוק ביחס לסוכר הלבן ויש בו פחות קלוריות היות והוא מימי יותר. הסוכר החום מקבל את צבעו היות והמולאסה שלו, כלומר הדבשה שלו, לא סוננה ממנו – תהליך שמתרחש בעיבוד הסוכר הלבן. הגרגירים של הסוכר החום גדולים יותר ביחס לסוכר הלבן.

סילאן – מדובר בממתיק טבעי המופק מתמרים ולכן לעתים הוא גם קרוי בשם "דבש תמרים". טעמו עדין מאוד ביחס לסוכר הלבן והחום ואילו המרקם שלו יחסית דליל וגם מעט צמיגי יותר. לעתים במוצר הקנוי בסופר, מוסיפים לסילאן הטבעי תוספות שונות כמו סוכר לבן או סוכר חום.

ממתיקים מלאכותיים – הכוונה לסוכרזית ולכל רכיב שמבטיח להמתיק את השתייה או המאכלים שלנו מבלי לגרום לנו לצרוך אותה כמות קלוריות כמו סוכר רגיל. מחקרים רבים ביקשו לחקור את הממתיקים המלאכותיים לאורך השנים וגילו כי הם מזיקים לבריאות ויכולים לגרום להשמנה במקום הרזיה. מדוע? משום שחלק מהממתיקים הללו נספגים בדם ואינם מתפרקים בגוף.

לסיכום, חשוב מאוד לקרוא את התווית של כל המוצרים המסוכרים שאנו רוכשים בסופר, שכן לעתים הגרסא שאינה אורגנית מכילה כל מיני תוספים לא מועילים ואף מסוכנים. כמו כן, מומלץ לצרוך סוכר באמצעות פירות ופחמימות שמקורן בדגנים מלאים ועל כן הן פחמימות מורכבות. 

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים:

5 שלבים לשינוי: איך מתרגלים לשינויים והתחלות חדשות
גמילה מהתמכרות לגלוטן וסוכר: האם זה אפשרי?
טיפים לטיפול בכאבי מחזור (דיסמנוריאה)