מחקרים חדשים על הדגנים המלאים ומתכון של חמין מאריך חיים

http://www.freedigitalphotos.net/ | By Somchai Som

http://www.freedigitalphotos.net/ | By Somchai Som

כל מי שמתעניין אפילו קצת בתזונה ובריאות, יודע שחשוב לאכול דגנים מלאים.
כתבה חדשה שהתפרסמה ב YNET מספרת על מחקרים חדשים שמחזקים את ההמלצה הזאת.

בואו ניזכר למה טוב לאכול דגנים מלאים

הדגנים המלאים מכילים סיבים תזונתיים שתורמים לתחושת שובע (טוב לדיאטה) ולוויסות ספיגת הפחמימות מהמזון.
הם עוזרים להפחית יצר לחץ דם ולהוריד את רמות השומנים בדם. כך הם מפחיתים את הסיכון לחלות בסוכרת ובמחלות לב.
הם מסייעים גם לעיכול תקין ולחיזוק אוכלוסיית חיידקי המעיים ה"טובים" (החיידקים הפרוביוטים) ובעקיפין תורמים לחיזוק המערכת החיסונית.
הם מכילים גם מינרלים רבים וויטמינים, בעיקר מקבוצת B, שמשפיעים לטובה על מערכת העצבים.

מה חדש במחקרים בתחום?

מחקרים חדשים מראים חד משמעית סיכון נמוך לתמותה ממחלות לב, אצל מי שאוכל דגנים מלאים מדי יום.
ובמספרים: על כל 28 גרם של חיטה מלאה שנאכלה ביום, סיכון התמותה הכללי ירד ב-5%, והסיכון למות ממחלת לב ירד ב- 9%.
ככל שאוכלים יותר דגנים מלאים – כך יורד הסיכון לתמותה.


בסך הכול, הנחקרים שצרכו את הכמות הגדולה ביותר של דגנים מלאים מדי יום, היו בסיכון תמותה נמוך ב-10% לעומת הנחקרים שצרכו את הכמות הקטנה ביותר של דגנים מלאים.

הכתבה המלאה ב YNET פה  >>

מיהם הדגנים המלאים?

חיטה מלאה ומוצריה, אורז מלא, גריסים, שבולת שועל, שיפון, כוסמין (יש גם לבן, אז לשים לב שרשום "מלא"), כוסמת, דוחן. גם הקינואה נכללת ברשימה, למרות שמבחינה בוטנית זה היא לא דגן, אך מבחינה תזונתית היא מכילה את כל היתרונות שבדגנים המלאים.

השתכנעתם? זה הזמן לבשל חמין דגנים מלאים לשבת חורפית!

חמין דגנים מלאים

אחד מהמאכלים המחממים גם את הגוף וגם את הבית (כל הלילה בבישול).
אני אוהבת להכין חמין עשיר בקטניות, חיטה, ביצים ותפוחי אדמה. אפשר להוסיף בטטה מתוקה או גזרים שלמים.

המתכון אינו מכיל בשר. הוא עשיר ומלא מבחינה תזונתית גם כך.
בתוספת סלט טרי גדול – יש לכם ארוחה מלאה.
אם בכל זאת רוצים להוסיף מנה עיקרית – אפשר לצרף גם קציצות חומוס וירקות או המבורגר עדשים ולקבל ארוחה עשירה ומלאה בכל טוב.

נתחיל בהכנה:
שתיים וחצי כוסות קטניות – לבחור מהרשימה לפי הטעם ומה שיש בבית: חומוס, שעועית מכל הצבעים והגדלים, עדשים שחורות. להשרות לילה במים.
כוס וחצי דגנים מלאים שלמים – שוב, לבחור מהרשימה מה שרוצים: חיטה מלאה, אורז מלא, גריסים, כוסמת, גרעיני כוסמין שלמים – להשרות שעה לפני הבישול.
7 ביצים שטופות היטב
10 שיני שום קלופות
2 בצלים: אחד גדול מקולף ועוד אחד קטן עם קליפה חומה -שטוף היטב
3 גזרים או בטטות
8 תפוחי אדמה בינוניים
8 תמרים מסוג מג'הול
פפריקה
פלפל
מלח
ראס אל חנוט -תערובת תבלינים מעולה!!!
3 כפות סילאן או דבש
אופן ההכנה:
אני אוהבת שהרכיבים מופרדים,לא תמיד כולם אוהבים לאכול את הכל 

ולי יותר נוח ויפה להגיש .
לכן, שימו לב לסדר:

מטגנים בצל גדול עד להשחמה עם 3 כפות שמן.

מוסיפים את הקטניות השונות בערימות
ביניהן מניחים חומה של תפוחי אדמה
את הבצל הקטן עם הקליפה מניחים במרכז הסיר
מוסיפים את הגזר
את התמרים ללא חרצנים והשום מפזרים ונועצים אותם בערימות
מכינים בצד קערת מים רותחים עם כל התבלינים ללא הדבש
שופכים לסיר עד לכיסוי, סוגרים את הסיר, מרתיחים וממשיכים לבשל ברתיחה עוד 10 דקות
מוסיפים את הביצים, מנמיכים את האש ומבשלים 40 דקות.
בינתיים, בשקית קוקי מכינים את הדגנים:
מסננים ממי ההשריה, מתבלים ב-2 כפות שמן, כף דבש, חצי כפית פלפל שחור וכפית מלח
מוסיפים כוס וחצי מים רותחים וסוגרים היטב את השקית.
לאחר שהחמין התבשל במשך 40 דקות,
מזליפים 3 כפות דבש או סילאן על החמין
ומניחים את השקית עם הדגנים על הביצים.
מניחים על פלטה עד למחרת.
שבת שלום!

 

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים:

מהו טרנד האכילה הנקייה?
סויה - מסוכן או מיתוס?
היתרונות הבריאותיים של סירופ המייפל ומתכון לפנקייקים לבוקר שבת