מרק קרם גזר אסייאתי


מרק כתום עם הרבה בטא קרוטן

www.freedigitalphotos.net | By tiramisustudio

הירקות הכתומים מקבלים את צבעם הכתום המרהיב מפיגמנט שנקרא "בטא קרוטן". על יתרונות הבטא קרוטן וכמה שהוא טוב לגופנו כתבנו כבר פעם כאן במאמר.

הפעם בחרנו להציע מתכון של מרק סמיך ומפנק, עמוס בבטא-קרוטן.
זהו מרק כתום, אבל קצת שונה מהרגיל: מבוסס על גזר, במקום על בטטה, ובתוספת טעמי המזרח הרחוק.
המרק אינו חלבי, ולכן מתאים כמנה ראשונה בכל ארוחה.

המצרכים:

  • חבילת (שקית) גזר קלוף וחתוך גס
  • 1 בטטה, קלופה וחתוכה גס
  • 1 בצל אדום מקולף וחתוך גס
  • 6-8 שיני שום, מקולפות
  • 1 כוס קרם קוקוס
  • 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי
  • ענף טרי של למון גראס – לא חובה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • צ'ילי (למי שאוהב)

אופן ההכנה:

חותכים את כל הירקות ומטגנים בסיר עם כף אחת של שמן מספר דקות, עד שהירקות מתחילים להתרכך ולהזהיב מעט.
מוסיפים את הגי'נג'ר, הצ'ילי והלמון גראס.

מוסיפים מים עד לגובה הירקות ועוד קצת.

מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים עוד חצי שעה, עד שכל הירקות רכים לגמרי.

טוחנים את המרק ומוסיפים את קרם הקוקוס.

טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

ועוד טיפ מיוחד לבישול בריא יותר: בזמן הבישול טעמי התבשיל משתנים ומעמיקים. לכן, את המלח כדאי תמיד להוסיף בסוף הבישול. כך תדעו כמה באמת צריך ותוכלו להפחית בכמויות המלח!

לבריאות!

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים:

שינה מסייעת לשמירה על המשקל
איך להכין גלידה טעימה ובריאה, ללא סוכר וללא חלב ב-5 דקות
מה הקשר בין הפרעות קשב וריכוז להשמנה