מתכון בריא: סלט בסגנון מכסיקני

freedigitalphotos.net | By KEKO64

freedigitalphotos.net | By KEKO64

הסלט הזה יכול לשמש כמנה בפני עצמה לארוחת ערב משפחתית או כתוספת למנה עיקרית. יש בו מגוון גדול של ירקות ומתקבל סלט צבעוני, מלא טעמים ובעיקר בריא! השעועית השחורה שאופיינית למאכלים המכסיקנים מהווה מקור מצוין לחלבון ולסידן, התירס עשיר בסיבים תזונתיים והאבוקדו עשיר בשומנים בריאים ובוויטמינים, החיוניים לבריאות הלב, כלי הדם ואף למראה העור שלנו.

שימו לב כי המתכון הוא לסלט גדול.

המצרכים הדרושים (ל 6-8 מנות):

3/4 כוס שעועית שחורה, שטופה ומסוננת.
גרעינים מ-3 קלחי תירס מבושלים קלות או מאודים (אפשר גם כוס וחצי תירס קפוא מופשר)
2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות.
2 שיני שום כתושות.
2 כפות בצלי שאלוט קצוצים או בצל אדום.
2 כפיות מלח או לפי הטעם.
1/4 כפית פלפל שחור גרוס.
1 כפית סוכר
9 כפות שמן זית כתית מעולה.
1 כפית גרידת לימון.
6 כפות מיץ לימון טרי
1/2 כוס כוסברה קצוצה טריה, ועוד קצת לשמור בצד לקישוט.      
2 אבוקדו חתוך לקוביות.                                       

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים, פרט לאבוקדו, בקערה גדולה. מכסים בניילון נצמד ומצננים במשך כמה שעות. ממש לפני ההגשה, מוסיפים את האבוקדו ומערבבים בעדינות על מנת שלא יימעך. מקשטים בכוסברה קצוצה ומגישים.

בתיאבון!

מקור המתכון: yummly.com

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים:

תכונות הריפוי של התבלינים
הכיני עורך לקיץ - כל מה שצריך לדעת על אקנה
היתרונות הבריאותיים של פרוביוטיקה