5 סיבות טובות לאכול תפוח עץ וגם מתכון לעוגת תפוחים מפתיעה וטעימה

5 סיבות בריאות לאכול תפוח עץ:

freedigitalphotos.net | Ambro

freedigitalphotos.net | Ambro

  1. מחקרים הראו קשר בין אכילת תפוחי עץ לירידה בסיכון לחלות בסרטן.
  2. תפוחי עץ ובמיוחד האדומים עשירים בנוגדי חמצון
  3. מסייעים לילדים בהפחתת התקפי אסתמה.
  4. מסייעים לתחושת השובע ולירידה במשקל.
  5. מפחיתים את הכולסטרול הרע.

עוגת תפוחים מפתיעה וטעימה

המצרכים:

5 תפוחים
כפית קנמון
3 ביצים
2/3 כוס + כף סילאן או סוכר חום
1/2 כוס שמן זית או קוקוס
כוס וחצי קמח כוסמין / קמח מלא / קמח אורז – לגרסה נטולת גלוטן
כפית וחצי אבקת אפיה ללא אלומיניום

אופן ההכנה:

חותכים את התפוחים לקוביות ומשרים בכף סוכר חום וכפית קינמון.
מערבבים את הביצים עם הסוכר והשמן.
כשכל החומרים מאוחדים, מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה.
כשהעיסה אחידה מוסיפים את התפוחים.
אפשר לגוון עם תוספת צימוקים או פקאנים שבורים.
שופכים ל-2 תבניות אינגלישקייק או תבנית שקעים למאפינס.
אופים בחום °180 כ 35 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

בתאבון

אל תתפלאו אם העוגה תגמר כשהיא עדין חמה  😀

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים: