לכבוד חג החנוכה – מתכון לסופגניות אפויות

http://www.freedigitalphotos.net

http://www.freedigitalphotos.net

גם אם את שומרת על תזונה נכונה, עדיין אפשר להנות ממאכלי החג. לא צריך לותר על הכל אבל כן אפשר להתאים את המאכלים לחג כך שיהיו פחות משמינים ולהחליף למשל את הקמח בקמח מלא, לאפות במקום לטגן וכו'.

צירפנו לכן כאן מתכון לסופגניות אפויות, שימו לב כי כל סופגניה הינה כ 150 קלוריות לכן היא עדיפה על סופגניות מטוגנות – יחד עם זאת כדאי להקפיד על הכמויות.

(המתכון הינו עבור 10 מנות, כ-150 קלוריות לסופגנייה)

החומרים:

3 כוסות קמח (מומלץ מלא)
3 כפות סוכר
1/3 כוס שמן קנולה
20 גרם שמרים טריים
1 ביצה שלמה
1/2 כוס חלב 1/2
כפית מלח
1 כוס מים פושרים
קורט אגוז מוסקט
10 כפות ריבה לייט

אופן ההכנה:

ממיסים בקערה את השמרים במעט מהמים והסוכר.

מניחים לתערובת לתסוס למשך כ-10 דקות.

מוסיפים לתערובת 2 כוסות קמח וטורפים 5 דקות.

מכסים בנייר נצמד ומניחים לתפוח כשעתיים.

מוסיפים לבצק את השמן, הביצה, המלח וכוס הקמח שנותרה, לשים ומניחים לתפוח שעה נוספת.

מרדדים את הבצק ויוצרים עיגולים בעזרת כוס.

מניחים את העיגולים בתבנית על נייר אפייה , ואופים כ-20 דק' ב- 180 ̊ c.

כשהסופגניות מתקררות ניתן להחדיר את הריבה.

בתיאבון וחג שמח!!!

הדס שטיינברג-כהן - דיאטנית קלינית

הדס שטיינברג-כהן - דיאטנית קלינית

דיאטנית קלינית מוסמכת, בעלת תואר ראשון במדעי התזונה B.Sc בפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה, האוניברסיטה העברית.


טיפים ומאמרים נוספים:

תגיות