מתכון קייצי- ארוחה בריאה בקלות

שעת צהריים.

את מגיעה הביתה מהחום הלוהט בחוץ.

מניחה את הדברים, מדליקה את המזגן. שותה כוס מים צוננים.

והשאלה לא מאחרת להגיע. מה להכין לאכול?

בדיוק כאן נכנסת התשובה. מתכון מהיר, טעים, בריא ומזין.

תבשיל קינואה מפתיע – מתכון קליל ומהיר

freedigitalphotos.net | By Aleksa D

freedigitalphotos.net | By Aleksa D

מצרכים:

  • בצל גדול פרוס דק
  • אפשר גם כרישה או בצל ירוק. כל תוספת תתקבל בברכה
  • 3 קישואים חתוכים למקלות דקים
  • 3 גזרים חתוכים למקלות דקים
  • חצי חבילת תרד חתוך גס
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • 5 שיני שום. קצוץ לטבעות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  •  מעט אגוז מוסקט

1.5 כוסות קינואה (אפשר גם קינואה אדומה או גם וגם) מבושלת עם 3 כוסות מים ומלח

חשוב לדעת על הקינואה:

ערך תזונתי גבוהה מאוד. הקינואה עשירה בכל חומצות האמינו החיוניות מה שמקנה לה איכות חלבון גבוהה ביותר.

הקינואה עשירה בסיבים התזונתיים: זרחן, ברזל ומגנזיום. הקינואה אינה מכילה גלוטן (ולכן טובה גם לחולי צליאק)

אופן ההכנה: 

  1. מחממים בסיר שטוח או במחבת ווק את השמן.
  2. מקפיצים את הירקות לפי הסדר הבא: בצל עד להזהבה קלה, שום, גזר, קישואים ולבסוף את התרד.
  3. מערבבים הכל ביחד עד שהגזר רך.
  4. מתבלים עם מלח, פלפל, אגוז מוסקט והרבה אהבה 🙂
  5. מוסיפים את הקינואה המבושלת
  6. מערבבים קלות והארוחה מוכנה.

בתאבון

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים: