סיגר פיצוחים – קינוח קליל ומלא אנרגיה

freedigitalphotos.net | By sukanda

freedigitalphotos.net | By sukanda

עבודה, ילדים, סידורים… למי נשאר זמן לבשל?
לכן תמיד כיף למצוא פתרונות שהם גם בריאים וגם מהירים.

אחד מחומרי הגלם המוצלחים הוא דפי אורז. הם חסרי טעם, ולכן מקבלים באהבה כל מילוי, מלוח או מתוק, הם מהירים מאוד להכנה ומהווים פתרון מצויין לארוחת ערב קלה ומהירה.

למי שלא התנסה עדיין, כך זה עובד: קונים אותם מיובשים, וכל מה שצריך לעשות הוא להשרות אותם מספר שניות במים, עד שהם מתרככים. אז אפשר למלא אותם בכל מה שאוהבים: ירקות טריים או מוקפצים, עם אגוזים או בלי, מליות של בורקס מכל הסוגים ועוד, כיד הדמיון הטובה עליכם.
אפשר לאכול אותם טריים, ואפשר גם למשוח בשמן ולאפות בתנור, ואז הם שחומים ופריכים כמו אגרול, אבל עם הרבה פחות שומן.

סיגר פיצוחים

מתכון מקסים של שפית כרמית אלקיים, שמתמחה במזון גורמה בריאותי, שעושה שימוש קצת אחר בדפי אורז.

16 דפי אורז עגולים, עדיף קוטר קטן
1 תיון חליטת פירות או צ'אי
1 כוס אגוזי מלך שבורים מעט
1/4 כוס קוקוס טחון
1/4 כוס צימוקים / חמוציות / אוכמניות מיובשות
1/4 כוס פרג טחון טרי
5 תמרים מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות
1 כף גרידת לימון
1 כף שמן קוקוס

אופן ההכנה:
1. על מחבת יבשה ללא שמן קולים מעט את אגוזי המלך, ולאחר מכן את הקוקוס.
2. מכינים תה מהתיון ומצננים אותו מעט בקערה רחבה מעט יותר מדף האורז.
3. בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי המילוי: אגוזי מלך, קוקוס קלוי, צימוקים, תמרים, פרג וגרידת לימון.
4. מכינים את העלים: מניחים מגבת על משטח עבודה. משרים את עלה האורז בקערת התה.
כשהעלה מתרכך מעברים אותו למשטח העבודה ופורשים אותו על המגבת (היא תספוג את הנוזלים המיותרים).
5. מניחים כף גדושה מהמלית במרכז העלה ומגלגלים לגליל או מלבן.
6. מניחים את הגלילים על תבנית עם נייר אפיה, מברישים כל גליל עם מעט שמן קוקוס.
אופים ב-180 מעלות לא יותר מעשר דקות.

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים:

5 עובדות מעניינות על מרקים וגם - מתכון בריא: מרק ברוקולי חורפי
מה חשוב לדעת כשקונים פירות יבשים ומתכון יפיפה לחג
ארוחת ערב קלילה: פלאפל אפוי בתנור