מהו הסייטן? וגם, קבלו וידאו עם מתכון בריא לצמחוניים


אנשים רבים שרוצים לעבור לצמחונות או טבעונות אינם עושים זאת מפני שהם חוששים שיישארו רעבים או שלא יהיו להם תחליפים מספיק טעימים ומגוונים.  כיום ישנם תחליפים רבים שכמעט כל אחת ואחד יכולים למצוא משהו שהם אוהבים.  

לעומת הטופו המוכר היטב, רק לאחרונה נעשה הסייטן (Seitan) לפופולארי בקרב צמחונים וטבעונים.  הסייטן עשוי מחלבון הגלוטן המצוי בחיטה, ולכן גם זכה לכינוי "בשר חיטה", במיוחד בשל המראה המתקבל לאחר הבישול שלו, שמזכיר מאוד מראה של בשר.

היתרונות הבריאותיים של הסייטן:

  • עשיר בחלבונים ולכן מתאים במיוחד לצמחונים.
  • מהווה מקור טוב לסידן וברזל.
  • דל קלוריות ושומן.

הסייטן סופג טעמים ולכן ניתן להשתמש בו בכל שיטת בישול ואפילו בסנדוויץ'. ניתן להשיגו בחנויות טבע, הן כחומר גולמי לבישול והן כמוצר מוכן (למשל המבורגר) או כמנת תוספת ועוד. כאשר קונים את הסייטן כמוצר מוכן כדאי לשים לב לרשימת המרכיבים, מפני שבמקרים רבים ישנן כמויות גבוהות יחסית של מלח וחומרים משמרים או כימיקלים אחרים.

מתכון בריא: שניצל סייטן

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים:

היתרונות הבריאותיים של שמן האבוקדו
מתכון קייצי- ארוחה בריאה בקלות
איזה שמן הכי מומלץ לטיגון?