היתרונות הבריאותיים של העדשים השחורות וגם מתכון בריא: סלט עדשים שחורות

freedigitalphotos.net | By Simon Howden

freedigitalphotos.net | By Simon Howden

בתחילת השבוע פרסמנו כתבה בנושא החשיבות של הקטניות לבריאותינו. הזכרנו כמובן את העדשים המוכרות לכולנו, אבל יש למעלה מ 10 סוגים של עדשים ולכן כדאי להכיר דווקא את זן העדשים השחורות הנחשבות למזון-על בשל היתרונות הבריאותיים הרבים:  

  1. בעדשים שחורות מצויים סיבים מסיסים ולכן אכילתם מסייעת להורדת הכולסטרול וכן למניעת בעיות במערכת העיכול.
  2. אכילת מזונות עשירים בסיבים מסייעת במניעת מחלות לב.
  3. דלות בקלוריות ומסייעת לתחושת שובע.
  4. מהוות מקור מצוין לחלבון מן הצומח.
  5. אכילת עדשים שחורות עוזרת לשמירה על רמת הסוכר.
  6. לנשים מומלץ מאוד לצרוך עדשים שחורות שכן הן עשירות בברזל, חומצה פולית ומגנזיום.

אחד היתרונות הבולטים של העדשים השחורות לבישול הוא קלות ומהירות ההכנה שלהם, שימו לב כי מומלץ לברור את העדשים לפני הבישול ולשטוף במים. מעדשים שחורות ניתן להכין מגוון רחב של מאכלים וביניהם תבשילים, סלטים ואפילו ממרחים.

 מתכון לסלט עדשים שחורות

המצרכים הדרושים:

  • 3-4 מנות
  • 300 גרם עדשים שחורות 
  • בצל חתוך לקוביות 
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות 
  • 1/4 כוס שמן זית 
  • צרור כוסברה קצוצה דק
  • 1/3 כוס חומץ בלסמי 
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את העדשים במים עד למצב אל דנטה. מסננים ומצננים.
  2. מטגנים בצל וגזר במעט שמן זית עד לריכוך והזהבה קלה. מסננים ומצננים.
  3. מערבבים בקערה את העדשים עם הבצל והגזר, מוסיפים שמן זית, כוסברה, חומץ בלסמי, מלח, פלפל ומערבבים היטב.

מקור המתכון: www.teamim.co.il

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים:

מהם המאכלים התורמים לחיזוק המוח?
שייק של ירקות עליים לשיפור הבריאות
מתכון לאוזני המן בריאות יותר והצעות למילויים מפתיעים