6 סיבות חשובות לאכול עדשים שחורות ומתכון לסלט עדשים שחורות ואנטי פסטי

freedigitalphotos.net | By Simon Howden

freedigitalphotos.net | By Simon Howden

לא מזמן פרסמנו כתבה בנושא החשיבות של הקטניות לבריאותינו. הזכרנו כמובן את העדשים המוכרות לכולנו, אבל יש למעלה מ-10 סוגים של עדשים ולכן כדאי להכיר דווקא את זן העדשים השחורות הנחשבות למזון-על בשל היתרונות הבריאותיים הרבים:  

  1. בעדשים שחורות מצויים סיבים מסיסים ולכן אכילתם מסייעת להורדת הכולסטרול וכן למניעת בעיות במערכת העיכול.
  2. אכילת מזונות עשירים בסיבים מסייעת במניעת מחלות לב.
  3. דלות בקלוריות ומסייעת לתחושת שובע.
  4. מהוות מקור מצוין לחלבון מן הצומח.
  5. אכילת עדשים שחורות עוזרת לשמירה על רמת הסוכר.
  6. לנשים מומלץ מאוד לצרוך עדשים שחורות שכן הן עשירות בברזל, חומצה פולית ומגנזיום.

אחד היתרונות הבולטים של העדשים השחורות לבישול הוא קלות ומהירות ההכנה שלהם, שימו לב כי מומלץ לברור את העדשים לפני הבישול ולשטוף במים. מעדשים שחורות ניתן להכין מגוון רחב של מאכלים וביניהם תבשילים, סלטים ואפילו ממרחים.

 מתכון לסלט עדשים שחורות עם אנטיפסטי, טעים חם או קר

המצרכים הדרושים:

  • 3-4 מנות
  • 300 גרם עדשים שחורות 
  • בצל חתוך לקוביות 
  • בטטה חתוכה לקוביות 
  • קישוא או זוקיני חתוך לקוביות
  • פלפל אדום חתוך לקוביות
  • עגבניה חתוכה לקוביות
  • 4 כפות שמן זית 
  • צרור כוסברה קצוצה דק
  • 1/3 כוס חומץ בלסמי 
  • שן שום כתושה
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את העדשים במים עד למצב אל דנטה. מסננים ומצננים.
  2. מערבבים את הירקות עם 2 כפות שמן זית, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות, עד שמשחים.
  3. מערבבים בקערה את העדשים עם הירקות, מוסיפים 2 כפות שמן זית, כוסברה, חומץ בלסמי, מלח, פלפל ומערבבים היטב.

מקור המתכון: www.teamim.co.il

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים: