מתכון בריא: קרפצ'יו קולרבי וסלק

הקולורבי, הנקרא גם כרוב הקלח, שייך למשפחת המצליבים (מינים וסוגים שונים של צמחים שנקראת כך על שם עלי הכותרת של הפרחים שלה שמזכירים צלב). ניתן לאכול אותו בצורתו הטרייה  או כשהוא מבושל.  לא הרבה נוהגים לשלב את הקולורבי בתפריט התזונתי שלהם וכדאי לשנות זאת מאחר וזהו ירק בריא במיוחד. הקולורבי מתאים מאוד להתחסנות מפני מחלות החורף וכדאי לנצל את העונה שלו עכשיו ולצרוך ממנו לפני שנגמר. 

להלן מספר יתרונות בריאותיים של הקולורבי:

  • עשיר בויטמינים (B1, B2, B6, ו C) ובחומצה פולית
  • יש בו כמויות יפות של מינרלים חשובים כגון אשלגן, ברזל וסידן.
  • עשיר בנוגדי חימצון ולכן גם מונע סרטן.
  • דל קלוריות ומסייע לירידה במשקל.
  • מרגיע את מערכת העיכול.
  • משפר את זרימת הדם, מנקה אותו ומייצב את לחץ הדם.
  • לפי הסינים הוא מחזק את הריאות

מתכון לקרפצ'יו קולרבי וסלק מתכון בריא

החומרים הדרושים:

  •  קולרבי
  • סלק
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 2 כפות שמן זית
  • ½ כפית  מלח גס
  • פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. לפרוס במנדולינה(או בסכין) את הקולרבי והסלק לפרוסות דקות מאוד
  2. להניח כל ירק בנפרד בקערה עם השמן זית, מיץ הלימון והתבלינים לכשעה.
  3. מרכיבים את המנה על צלחת הגשה. מניחים פרוסות של הסלק והקולרבי לסירוגין ומעל מטפטפים מעט מהרוטב.
  4. לפני ההגשה, ניתן להניח כמה נבטי חמניה לקישוט.

בתיאבון!

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים: