עוגה לבנה חגיגית לשבועות – לא תאמינו שאין בה גבינה

cheese cake

freedigitalphotos.net | By Sira Anamwong

מכיוון שחג השבועות בפתח, אי אפשר להתעלם ממבול מתכוני עוגות הגבינה ומאכלי הגבינה שמציף אותנו. חשוב לזכור כי מהותו העתיקה של חג השבועות הוא חגיגה חקלאית, של תוצרת הפרי והירק, וקרנבל מאכלי החלב תפס תאוצה בשנים האחרונות בעיקר הודות לקמפיינים פרסומים מסיביים של המחלבות הגדולות.

תהליך ייצור החלב התעשייתי גם גורם סבל רב לפרות וגם הופך את החלב לדל מאוד ברכיבים תזונתייים טובים ועשיר באנטיביוטיקה ושומן רווי. אפשר בהחלט לבחור באופציות חגיגיות שאינן כוללות מוצרי חלב, ולעומת זאת מכילות רכיבי תזונה טובים ועשירים.

במקום מוצרי החלב, בעיקר הגבינות, ניתן להשתמש בסויה ומוצריה, אך התחליף הכי בריא הוא האגוזים למיניהם.

אגוזי המלך נחשבים לאחד האגוזים הבריאים ביותר שיש. הם מכילים אבץ, שמחזק את מערכת החיסון, ברזל ומגנזיום וכן נחושת, שמסייעת בהגנה על העור. הם מכילים חומצות שומן מסוג אומגה-3, ותורמים להפחתת הכולסטרול ה"רע" ולמניעת מחלות לב וכלי דם.
כמו כן הם מכילים חלבון איכותי וחשובים למי שלא צורך חלבון מן החי.

מחקר חדש שהתפרסם לאחרונה מגלה שאגוזי המלך גם מסייעים להאט צמיחה של סרטן המעי הגס, שהוא השני בשכיחותו בארץ, על ידי שינוי הגנים של תאי הסרטן!

בנוסף לכל מעלותיו, הוא גם טעים מאוד ואהוב מאוד על מבוגרים וילדים.

את אגוזי המלך יש לקנות בכמויות קטנות, כדי לא לאחסן אותם זמן ממושך. עדיף לאחסן בקירור ומומלץ להשרות שעתיים-שלוש לפני השימוש, לשטוף במים נקיים ואז לאכול. ההשריה במים גם מסלקת עובשים ואבק שהצטברו על האגוזים וגם מעוררת את האנזימים שבאגוז לפעולה.

להכנת חטיף מהיר: להמיס שוקולד מריר איכותי ולערבב עם אגוזי מלך שבורים או שקדים, לשים במנג'טים קטנים ולצנן שעה במקרר.

עוגה לבנה לשבועות ללא חלב

עוגה לבנה יפיפיה וטעימה לחג השבועות, שעושה שימוש גם באגוזי מלך וגם באגוזי קשיו.
ההכנה קלה קלה ומובטח לכם שתלקקו את האצבעות!

המצרכים:
לתחתית:

1 כוס אגוזי מלך

3 כפות שמן קוקוס

8 תמרים מזן מג'הול

למילוי:

1 כוס אגוזי קשיו – מושרים במים למשך 5 שעות

2 כפות מיץ לימון

1/2 כוס מים

1 פחית קרם קוקוס (לא חלב קוקוס)

1 שקית אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

1. טוחנים במעבד מזון את חומרי התחתית ומהדקים לתחתית התבנית.

2. טוחנים בבלנדר את הקשיו עם חצי כוס מים ושתי כפות מיץ לימון.

3. מוסיפים לבלנדר את קרם הקוקוס והאינסטנט פודינג ומערבלים. שופכים את המלית על התחתית.

4. מצננים במקרר 4 שעות לפחות, עד שהמילוי מתייצב.

אפשר לקשט בפירות תות עץ, שעכשיו בשיא עונתו, או בריבת תות שדה משובחת (ללא תוספת סוכר)

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים:

פאדג' תמרים עסיסי עם מרכיב סודי
היתרונות הבריאותיים של המנגו ומתכוני קיץ קלילים
משקאות חורף מחממים לאירוח או לימים שאין חשק לצאת מהבית