פאדג' תמרים עסיסי עם מרכיב סודי

freedigitalphotos.net | By tiramisustudio

freedigitalphotos.net | By tiramisustudio

"הצורך הוא אבי ההמצאה". במטבח המשפט הזה מוכיח את עצמו בכל פעם מחדש, ובייחוד בתחום הקינוחים.
למי שמקפיד על תזונה בריאה, הרבה מחומרי הגלם הנפוצים באפיה פשוט לא באים בחשבון יותר: קמח לבן, חמאה, סוכר מעובד ועוד.
כדאי לא להתייחס לכך כאל מגבלה, אלא כאל אתגר, ולפתוח את הראש והדמיון לחומרי גלם חדשים, או ישנים בלבוש חדש.

הפעם אנחנו מביאים לכם מתכון לעוגת שוקולד עסיסית וכבדה, מתוקה במידה, עם טעם תמרים חזק.
הבסיס הוא תמרים ושקדים, שאליהם מוסיפים (אל תגלו לאף אחד!) בטטה מאודה.
הבטטה נותנת לעוגה מרקם רך ועסיסיות וגם טעם נהדר ומתיקות מעודנת.

לקבלת טעם שוקולדי יותר – אפשר להוסיף קקאו, אך בהחלט אפשר גם ללכת על אבקת חרובים, שמעשירה את העוגה בסידן.

המתכון טבעוני למהדרין ואינו מכיל גלוטן. מה עוד צריך?

פאדג' תמרים ובטטה

המצרכים:

  • 2 בטטות בינוניות
  • 2/3 כוס שקדים טחונים
  • 1/2 כוס קמח אורז או כוסמת
  • 14 תמרים מזן מג'הול
  • קורט מלח
  • 4 כפות קקאו + 3 כפות סירופ מייפל טבעי
    או חצי כוס אבקת חרובים
  • 1/2 כפית קנמון טחון
  • 1 כפית תמצית וניל אמיתית

אופן ההכנה:

1. מאדים את הבטטות בסיר אידוי, בשושנת אידוי או עוטפים בנייר כסף ואופים בתנור עד להתרככות מלאה. קולפים את הבטטה.
2. מגלענים את התמרים וטוחנים במעבד מזון ביחד עם הבטטה המאודה.
3. מערבבים בקערה עם שאר המרכיבים, ומעבירים לתבנית קטנה (20×25 ס"מ) מרופדת בנייר אפיה. משטחים בעזרת מרית.
4. אופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

אפשר לגוון עם תוספת של אגוזים קצוצים, חמוציות, או לפדר באבקת קקאו או אבקת חרובים.

בתיאבון :)

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים:

איך ליהנות מהמנגל ביום העצמאות בלי לאכול בשר?
היתרונות הבריאותיים של הרימון ומתכון לסלט מיוחד
5 סיבות טובות לאכול אגסים ומתכון מזין וטעים