השפעות החקלאות המודרנית על הירקות שאנו אוכלים ומתכון קליל בחמש דקות


היום אנחנו מארחים את דני אורגני, חקלאי שמגדל את גידוליו באופן טבעי, שיספר לנו מה החשיבות של אכילת כל ירק בעונתו ומהם ירקות העונה הנוכחית.

מה הבעיה שיצרה החקלאות ההמונית?

עד לפני מספר עשורים היה הרבה יותר קל לדעת מה נכון לאכול.
המבחר על המדף היה קטן יותר ומצומצם לאזור ולעונה.
לדוגמה: עגבנייה ומלפפון, שנדמה שמצויים על שולחננו בטבעיות במשך כל השנה. עבור הסבים והסבתות שלנו, לעומת זאת, הם לא היו זמינים מדצמבר ועד מאי, שזה ממש חצי מהשנה.

artichokeהחקלאות ההמונית וה"מתקדמת" פיתחה שיטות בכדי לאלץ את הצמח לתת פרי גם לא בעונתו. הסיבות כרגיל היו כלכליות ואת המחיר כרגיל משלם הצרכן הסופי – אנחנו ואתם.

אז מה עושים? אוכלים כל ירק בעונתו.

מיהם ירקות החורף?

ישנם מאות סוגי ירקות בכל עונה בשנה כך שאין מה לדאוג.
בחורף, כדאי לאכול את ירקות החורף, שיחממו את גופנו ויתנו לנו את הוויטמינים והמינרלים הדרושים.

בחורף, כשקר וגשום, האדמה רטובה ורכה. בזמן הזה כל הירקות השורשיים מתפתחים מצויין. בקיץ, כשהקרקע קשה ויבשה, קשה לשורשים לגדול.
השורשיים שייכים למשפחות הסוככים והמצליבים: גזר (בכל הצבעים), שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, סלק, שומר, קולרבי, ברוקולי, כרוב, כרובית, צנון וצנונית. אליהם מצטרפים גם תפוחי אדמה ובטטה.
מי עוד גדל בחורף? העלים למיניהם! כל העלים הירוקים, כמו: מנגולד, חסות, סלרי עלים, פטרוזיליה, סלרי, כוסברה, קייל, חרדל וארטישוק. כל אלה אוהבים חורף וקור. הקיץ קשה להם.
עם שובו של הקיץ נוכל לחזור יותר למשפחות הדלועים והסולניים שאנו כל כך אוהבים: עגבניות, פלפלים, חצילים, קישואים, דלעות מכל הסוגים, מלפפונים, אבטיח ומלון.

אפשר להזמין את ירקות העונה עד הבית ישר מהחווה של דני,

נבטי חורףולקבל גם הטבה לכל מנויות ומנויי מה חדש – לפרטים היכנסו לדף ההטבות

בינתיים, תיהנו מהחורף ותעשו מתכונים בריאים, עם אהבה.

עד כאן דני, ואנחנו מצטרפים להמלצה שלו, ליהנות מהחורף ולבשל אוכל טעים באהבה :)

לכן, אנחנו מצרפים מתכון של ירקות חורף בתנור, מתכון אהוב שאנחנו חוזרים אליו שוב ושוב בארוחת הערב המשפחתית.
אפשר לשנות את הרכב הירקות בהתאם למה שיש בבית, ואפשר גם לשחק עם התבלינים ולגוון באינסוף דרכים.

ירקות חורף בתנור

2 בטטות
3 בצלים
2 ראשי קולורבי
½ כרובית
2 סלקים
3 ראשי שומר
6 שיני שום או ראש שום חצוי לרוחבו לא מקולף

לרוטב:

3 כפות רוטב סויה
1 כף חרדל
3 כפות שמן זית
מלח, פלפל

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את כל הירקות וחותכים באופן גס.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מערבבים בקערה קטנה את כל חומרי הרוטב, שופכים על הירקות ומעסים אותם מעט, כדי שכל הירקות יהיו מכוסים.
אופים בחום של 200 מעלות במשך 45 דקות,ללא כיסוי, עד שהירקות מתרככים ומשחימים מעט.

בתאבון :-)

שיהיה לכולנו חורף חם ונעים!

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים:

מה היתרונות של סיבים תזונתיים?
טיפים לבישול ואפיה בריאים ודיאטטיים יותר
דיקור באפרכסת האוזן - טיפול טבעי, מהיר ויעיל בכאבים שונים, הפרעות עיכול, מצבים נפשיים ועוד