1600 סיבות טובות לאכול ענבים – ומתכון


 freedigitalphotos.net | By rakratchada torsap

freedigitalphotos.net | By rakratchada torsap

ענבים הם אחד מהפירות שהכי מזוהים עם הקיץ הישראלי. הם מגיעים במגוון צבעים, מתוקים ומרעננים ומספקים אנרגיה מיידית בזכות תכולת הסוכר, הויטמינים והמינרלים שבהם. אשכול ענבים קר הוא חטיף מושלם ליום קיץ חם.

הרבה אנשים נמנעים מענבים כי חושבים שהם מכילים כמויות גדולות של סוכר. האמת היא שאין בהם יותר סוכר מאשר בפירות אחרים, אלא שקשה יותר להפסיק לאכול מהם… ובנוסף דווקא יש הרבה סיבות טובות לאכול ענבים.

בסוף הכתבה תמצאו גם מתכון קליל לסלט ענבים מרענן ומיוחד.

1600 סיבות טובות לאכול ענבים

אז מה יש בענבים שהופך אותם לבריאים כל כך?

ויטמינים ומינרלים – הענבים מכילים כמות גדולה של ויטמין C ווטימינים מקבוצת B, מגנזיום וסיבים תזונתיים.

נוגדי חמצון – הענבים מכילים בממוצע כ-1600 תרכובות נוגדות חמצון!
נוגדי החמצון מגינים מפני התפתחות קטרקט ואף מאיטים תהליכי ההזדקנות.
הם מקטינים את שקיעת הכולסטרול בעורקים ובכך מונעים היווצרות טרשת ומסייע לזרימת דם תקינה.
הם יכולים מאיטים תהליכי היווצרות תאים סרטניים ומזרזים מוות טבעי של תאי סרטן.

ככל שצבע הענבים סגול ועמוק יותר, כך הם מכילים יותר נוגדי חמצון.

טעם נהדר – את הענבים אפשר לאכול כמו שהם, ואפשר גם להקפיא ולקבל חטיפים קפואים ומרעניים.
אפשר להשתמש בענבים קפואים במקום קוביות קרח, בקנקן לימונדה צוננת או תה צמחים קר.

 

מתכון לסלט ענבים מרענן ומפתיע

מתכון קליל של מרתה סטיוארט, גרסה עדכנית ובריאה יותר לסלט הוולדורף הקלאסי.

3 גבעולי סלרי טריים ופריכים, פרוסים דק
2 תפוחי גרני סמית (הירוקים החמוצים), חתוכים לרבעים ופרוסים דק
2 כוסות ענבים חצויים – כדאי לערבב סגולים וירוקים
‭1/3‬ כוס אגוזי פקאן או מלך, שבורים גס
2 כפות חומץ בן יין לבן
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס

חותכים את מרכיבי הסלט ומניחים בקערה. מזליפים מעל את החומץ והשמן, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים בעדינות.

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים:

תכניות טיפול ומניעה של השמנה בילדים ומתבגרים
מהם נוגדי חימצון ואיך צורכים אותם בכמות מספקת?
היתרונות הבריאותיים של השום ומדריך למקלף העצלן :-)