צ'ילי נון קרנה – תבשיל שעועית מקסיקני (מתכון מצולם)

כאשר מדברים על תזונה בריאה, אחת ההמלצות המשמעותיות היא להוריד את צריכת הבשר, ובכלל חלבון מהחי, ולעבור לתזונה צמחית. זה מתאים גם לגישה הטבעונית, אשר מורגשת מאוד בישראל בשנים האחרונות. יוזמות כמו "שני צמחוני" של שלי יחימוביץ' תומכות בהפחתת צריכת הבשר, ומי שרוצה לקחת בכך חלק ימצא שיש שפע של תחליפים טעימים לא פחות ובריאים הרבה יותר למזונות שהיינו רגילים לאכול.

המקור העיקרי לחלבון בתזונה טבעונית הוא הקטניות. משפחת הקטניות כוללת את השעועיות למיניהן (אדומה, שחורה, לוביה, שעועית מאש, אזוקי, בובעס ועוד), עדשים מכל הצבעים, אפונה וחומוס. כל הקטניות מכילות סידן, ברזל וכן ויטמינים מקבוצת B וגם שפע של סיבים תזונתיים.

את כולן רצוי מאוד להשרות במים לפני הבישול, לאחר מכן להחליף את המים ולבשל בלי מלח עד לריכוך מלא. אפשר לבשל כמות גדולה ולהקפיא בקופסות קטנות, ואז יש תמיד קטניות זמינות כשרעבים. אפשר גם לקנות קטניות קפואות בשקיות בסופרמרקטים, זה מקל מאוד על אנשים עסוקים :)

הפעם מצאנו מתכון אהוב – צ'ילי קון קרנה – בגרסה ללא בשר ("נון קרנה"), את המתכון הכתוב תמצאו מתחת לסרטון.

צ'ילי "נון קרנה"

רשימת המרכיבים די ארוכה, אך כפי שתוכלו לראות בסרטון, ההכנה קצרה ופשוטה ממש.

החומרים:

1 בצל בינוני

1 פלפל אדום

1 פלפל צהוב

1 כף שמן קוקוס

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית צ'ילי טחון או פפריקה חריפה (אפשר יותר או פחות, לפי הטעם)

4-5 שיני שום קצוצות

300 גרם שעועית אדומה, מבושלת מושרית לילה במים ואז מבושלת עד ריכוך מלא. אפשר בכיף להשתמש בשעועית קפואה ולקצר משמעותית את זמן ההכנה.

250 גרם שעועית שחורה, כנ"ל. (הכמויות לא מחייבות, אפשר לשים יותר או פחות שעועית וכן לשחק עם הצבעים)

2 קופסאות עגבניות קוביות או מרוסקות

3 כפות רסק עגבניות

מלח ופלפל לפי הטעם

200 גרם גרעיני תירס (אפשר מקפוא, או לגרד מקלח טרי)

קוביה גדולה של שוקולד מריר איכותי, לפחות 70%, אפשר גם יותר

1 ליים או לימון, אם אין

1 כף סירופ מייפל טבעי

אופן ההכנה:

קוצצים את הבצל והפלפלים לקוביות. מחממים שמן קוקוס בסיר בינוני ומטגנים את הבצל כמה דקות, עד שהוא מתחיל להזהיב.

מוסיפים את התבלינים ומעט מים ומערבבים היטב.

מוסיפים את קוביות הפלפל והשום הקצוץ. מערבבים.

מוסיפים את השעועית והעגבניות המרוסקות, מערבבים היטב. מוסיפים את התירס, מערבבים קלות, מכסים ומבשלים ברתיחה עדינה למשך 1/2 שעה.

מוסיפים את השוקולד, מערבבים עד להמסה, מוסיפים מיץ ליים וסירופ מייפל לאיזון הטעמים.

מגישים עם אורז מלא, אפשר עם טורטיות ועם מטבל האבוקדו המעולה שלנו!

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים:

שלושה טיפים קצרים וחשובים מנטורופתית
כיצד תזונה מתאימה יכולה לסייע לתסמיני גיל המעבר
גלו את יתרונות הליקופן וגם מתכון למרק עגבניות עשיר