הפרדוקס היפני: איך היפנים אוכלים ונשארים רזים?

freedigitalphotos.net | By tiniroma

freedigitalphotos.net | By tiniroma

השמנה היא המגפה של המאה ה-21, ולא פסחה גם עלינו, כאן בישראל. הסיבות הן התזונה שלנו, המעובדת ועמוסת הסוכר, אורח החיים שלנו, הכולל מעט מאוד פעילות גופנית והרבה ישיבה וגם – פשוט חוסר בידע ובמודעות למה נכון לנו לאכול.

אולי שמעת על "הפרדוקס הצרפתי", שמתייחס לעובדה שהצרפתים אוכלים מזון שמן מאוד, אך נשארים רזים. אך האם שמעת פעם על הפרדוקס היפני?

הפרדוקס היפני

מסתבר שהיפנים אוכלים בממוצע 600 קלוריות ליום יותר מאשר האדם הממוצע המערבי, ובכל זאת נשארים רזים! בחשבון פשוט, 600 קלוריות ליום הן 18,000 קלוריות לחודש. זה אמור היה להיתרגם לעלייה של יותר מ-2 ק"ג בחודש. בפועל, לא רק שהיפנים לא עולים במשקל, הם גם סובלים הרבה פחות ממחלות לב, סוכרת ויתר לחץ דם.

מה הסוד?

הפתרון נעוץ במושג יפני שנקרא "נוריוקו", ופירושו: שליטת המוח בגוף. זוהי תורה יפנית עתיקה, שנלמדת עד היום ויפנים רבים מתרגלים אותה מגיל צעיר מאוד. הנוריוקו בא לידי ביטוי ביכולת של האדם לגרום לגוף שלו להאיץ את חילוף החומרים, לנקות רעלים, לווסת את שריפת השומן וגם – לאכול הרבה מבלי לעלות במשקל.

נשמע טוב מכדי להיות אמיתי, ולמרות זאת מסתבר שלא קשה ללמוד את השיטה.

מי שהביא את הבשורה לארץ הוא נמרוד גוברין, מאמן כושר, שחיפש דרך לשמור על המשקל גם עבור אנשים שלא עוסקים בספורט. הוא למד את הנוריוקו, ומאז מלווה אנשים בתהליכי דיאטה, ומגיע לתוצאות מדהימות.

כאן תוכלי לקרוא עוד על השיטה >>

השיטה מתבססת על 3 מודלים:

במקום לצמצם בקלוריות – לומדים לשלוט על תהליכים בגוף שקשורים לירידה במשקל.

במקום להיאבק במשקל וברצון לאכול – לומדים לשלוט על המחשבה

ובמקום להסתמך על כוח הרצון – מסתמכים על כוח ההרגל. זאת נקודה חשובה. אצל רוב האנשים, קל להתחיל דיאטה, אך אחרי כמה שבועות קשה להתמיד. בשיטה היפנית, מתמקדים בלהטמיע את ההרגלים, ואז לא צריך להסתמך על כוח הרצון.

רוצה לשמוע עוד על השיטה היפנית לשמירה על המשקל? לחצי כאן >>

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים:

מהו הסייטן? וגם, קבלו וידאו עם מתכון בריא לצמחוניים
5 רעיונות לנשנושים בריאים עד 100 קלוריות
היתרונות הבריאותיים של השעועית ומתכון לממרח שעועית אדומה