אין יותר קל מזה: עוגיות בננה ושיבולת שועל

2017-11-23_1132הבננות בשיאן עכשיו, וכדאי מאוד לאמץ אותן לתפריט, כי הן מלאות בויטמינים ומינרלים וידועות במיוחד בזכות תכולת האשלגן הגבוהה שבהן, שמסייעת להורדת לחץ דם.
הבננה מכילה שילוב טבעי של סוכרים וסיבים, שהופכים אותה למקור מצויין לאנרגיה זמינה לאורך זמן, בלי להקפיץ את רמות הסוכר. היא מכילה גם ויטמינים מקבוצת B, שאחראים על תפקוד מערכת העצבים וכן חומצה אמינית בשם טריפטופן, שמסייעת לשיפור מצב הרוח ומניעת דיכאון.

את קליפת הבננה לא כדאי לזרוק! מסתבר שגם היא מכילה כמות גדולה של חלבונים ואנזימים. יש אפילו מקומות בעולם שנוהגים לאכול את קליפת הבננה, אבל אם זה נראה לכם קצת מוגזם, כדאי לפחות להעיז ולהשתמש בה כרטיות מרעננות לעור הפנים והידיים.

הבננה גורמת ללחות בגוף, ולכן אם אתם סובלים מליחה ונזלת, עדיף להימנע ממנה.
כמו כן, יש אנשים שהבננה גורמת להם לעצירות, אז כדאי לשים לב איך היא משפיעה עליכם.

הבעיה עם בננות היא שתמיד יש את השתיים-שלוש שכבר מתחילות להבשיל יותר מדי ולא כיף לאכול אותן… אך למעשה זהו המצב הבריא ביותר של הבננה, בו היא בשיאה מבחינה תזונתית. הפתרון המושלם לבננה בשלה יתר על המידה הוא להכניס אותה לעוגות, שייקים, פנקייקים וקינוחים אחרים.

עוגיות שבולת שועל ובננה מ-2 מרכיבים

היום מצאנו את המתכון הכי קל בעולם, שני מרכיבים בסך הכול: שבולת שועל ובננה.
גם שבולת השועל מכילה פחמימות וסיבים, ולכן השילוב שלה עם הבננה משביע ונעים. כמו כן, שבולת שועל גם מכילה ויטמיני B ומצויינת להרגעת מערכת העצבים והעיכול.

אפשר לשדרג את המתכון הבסיסי עם כל מה שאוהבים:

אגוזים, צימוקים, תמרים חתוכים, חמאת בוטנים, פצפוצי שוקולד, טחינה, קוקוס, תמצית וניל, קנמון, רסק תפוחים או קוביות תפוחים, אפרסמון בשל טחון… השמים הם הגבול!

המתכון:

2 בננות בשלות

1 כוס שבולת שועל – טחונה או שלמה, איך שאוהבים.

אופן ההכנה:

מועכים את הבבנות בעזרת מזלג, מוסיפים את שבולת השועל ואופים בחום של 180 מעלות 12-15 דקות.

בסרטון תמצאי עוד וריאציות שאפשר לנסות:

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים: