איך לשתות אלכוהול בלי לאבד את הראש ומתכון מפנק לחורף חם

freedigitalphotos.net | By OZphotography

freedigitalphotos.net | By OZphotography

השמחה טובה לבריאות – והאלכוהול טוב לשמחה 🙂

אנחנו בעד חגיגות ובעד למלא את הגוף והנפש בדברים שעושים לנו טוב, אבל חשוב שנדע גם לשמור על עצמנו, על הבטיחות ועל הבריאות שלנו.

לכן אספנו כמה טיפים חשובים שכדאי לזכור לפני שמתחילים לשתות.

איך שותים?

חשוב לאכול לפני ששותים. האוכל מעכב את הספיגה של האלכוהול בקיבה. כדאי גם לנשנש תוך כדי השתיה. אם תשתו על קיבה ריקה האלכוהול יעלה מיד לראש, תשתכרו מהר מדי ותתקשו לתפקד וליהנות.

מה שותים?

אלכוהול זול עלול לעלות לכם ביוקר. הוא זול כי הוא פחות נקי ומכיל חומרים רעילים שאתם ממש לא רוצים להכניס לגוף שלכם, וגם עלול לגרום לבחילות, הקאות וכאבי בטן או ראש.
משקאות בהירים וצלולים מכילים פחות רעלנים ממשקאות כהים – אם אתם רגישים, לכו על הגוון הבהיר.

חוץ מאלכוהול, חשוב להקפיד גם על שתיה רבה של מים, שכן האלכוהול מייבש וכאב הראש שמלווה את הבוקר שאחרי נובע בעיקר מהתייבשות. על כל מנה של אלכוהול – שתו לפחות כוס אחת של מים. אפשר גם לשתות קוקטיילים, רצוי על בסיס פירות טבעיים. הם גם ימלאו לכם את הבטן וגם תשתו יותר נוזלים "על הדרך".

כמה שותים?

זה כבר מאוד אישי. אנשים שרגילים לשתות יכולים לשתות יותר בלי להשתכר. אנשים רזים בעלי משקל גוף נמוך ישתכרו מהר יותר.
המחזור החודשי משפיע על רמות האלכוהול בדם, אז אם את במחזור – שתי בזהירות. יכול להיות שהכמויות שתוכלי לשתות קטנות מהרגיל!
כדאי לשתות לאט ובמתינות, לחכות 10-15 דקות בין משקה למשקה ולבחון את ההרגשה כדי לא להגזים.

אלכוהול ותרופות

ישנן תרופות אשר בשילוב עם אלכוהול עלולות לגרום לתופעות לוואי קשות: דופק מהיר, הזעה, בחילות והקאות, ירידה חדה בלחץ הדם ואפילו עד כדי הזיות או הרס מוחלט של הכבד!

בחורף, כשחולים ומקוררים, גם תרופות שנראות לנו תמימות ויומיומיות עלולות להיות קטלניות בשילוב עם אלכוהול.

היזהרו במיוחד משילוב של אלכוהול עם תרופות אנטיהיסטמיניות (נוגדות אלרגיה וצינון), אנטיביוטיקה, תרופות להצטננות או שיעול, משככי כאבים, אקמול (מסוכן במיוחד!) ותרופות הרגעה.

בשורה התחתונה, רק צריך להיות קשובים לגוף ולשים לב לכמויות.
כלל אצבע נחמד הוא שאם אתם לא זוכרים כמה שתיתם, כנראה שהגיע הזמן להפסיק ;).

מתכון מחמם לסנגריה טעימה ומפנקת

החורף מבקש משקה שיחמם אותנו ואם אתם מארחים חברים – תוכלו לפנק אותם בסיר גדול של סנגריה חמה.
הסנגריה מכילה כמות מתונה של אלכוהול, בתוספת מיץ פירות וחתיכות פרי, שימלאו את הבטן ויתרמו לכם נוזלים.
חיזקנו אותה בתבלינים מחממים שמקלים על הצטננות, שיעולים, נזלת ועוד.

המצרכים:

3 כוסות מיץ חמוציות או רימונים ללא תוספת סוכר
3 כוסות מיץ תפוזים סחוט טבעי
3 מקלות קנמון
2 כוכבי אניס
שורש ג'ינג'ר באורך 2 ס"מ, חתוך לפרוסות דקות
4-6 מסמרי ציפורן
בקבוק יין אדום יבש
2 תפוזים חתוכים לפרוסות דקות
2 תפוחי עץ חתוכים לקוביות
כוס פירות יער, קפואים או טריים
אפשר גם להוסיף חצי כוס חמוציות או צימוקים אורגניים ללא תוספת סוכר

אופן ההכנה:

מבשלים את המיץ והתבלינים בסיר 10-15 דקות, בלי להרתיח, עד שהתבלינים מפיצים ריח נעים.
מוסיפים את היין והפירות ומחממים. מכבים את האש לפני הרתיחה, כדי שלא יתנדף האלכוהול.

אם המשקה לא מספיק מתוק לטעמכם, אפשר להוסיף מעט דבש או סירופ מייפל טבעי.

חגיגה נעימה!

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים: