קריר ומרענן: גספצ'ו אבטיח

אין כמו אבטיח קר בחום הזה. הוא מתוק ועסיסי, תמיד מרענן ויש לו גם הרבה יתרונות בריאותיים – קיראו כאן.

כיף מאוד להוסיף אותו לשייקים (נסו אבטיח ומנגו!), לסלט פירות או להקפיא ולהכין ממנו ברד – הנה המתכון, אבל כל מי שאוהב את השילוב אבטיח-בולגרית יודע כמה שהמתיקות העדינה שלו מתאימה גם למאכלים מלוחים.

היום אנחנו מביאים מתכון מרענן וקיצי שעושה שימוש אחר לגמרי באבטיח, ומשלב אותו במרק האיטלקי הקלאסי – הגספאצ'ו. המרק מתאים מאוד למנה ראשונה. עם לחם טוב הוא לגמרי מספק כארוחה קלה ביום חם.

גספאצו' אבטיח

החומרים

3 כוסות קוביות אבטיח
1 מלפפון, קלוף וחתוך לקוביות גדולות
4 עגבניות גדולות ובשלות, רצוי קלופות אבל לא חובה
½ פלפל אדום
¼ כוס עלי בזיליקום
¼ כוס עלי פטרוזיליה, אפשר גם כוסברה ואפשר גם נענע
3 כפות חומץ יין אדום או חומץ בלסמי
2 כפות בצל ירוק קצוץ – אם רוצים טעם חזק יותר משתמשים בחלק הלבן, אם רוצים טעם עדין יותר, משתמשים בחלק הירוק.
2 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה
¾ כפית מלח
פלפל שחור או רוטב טבסקו, לפי הטעם

אופן ההכנה

חותכים את האבטיח והירקות לקוביות (חיתוך גס, אין צורך להשקיע) וטוחנים היטב בבלנדר, אפשר בשתי נגלות.
טועמים ומתקנים תיבול. מקררים היטב, לפחות שעתיים.
מגישים צונן, אפשר לפזר מעל נבטי בזיליקום, ירקות קצוצים לחתיכות קטנטנות או קרוטונים. כיף וטעים לזלף מעל מעט שמן זית וחומץ בלסמי.

מערכת האתר


טיפים ומאמרים נוספים: