גרנולה במחבת – הכי קלה שיש [סרטון]

freedigitalphotos.net | By Praisaeng

freedigitalphotos.net | By Praisaeng

כשחושבים על ארוחת בוקר בריאה, לרוב חושבים על גרנולה. ובאמת – שבולת שועל, אגוזים ופירות יבשים נחשבים למזונות בריאים.

הבעיה היא שעד שהם מגיעים לשקית שאנחנו קונים, מוסיפים להם כמויות עצומות של סוכר, שמן צמחי מעובד וכשמדובר בחטיפי גרנולה – גם שפע של חומרים כימיים מזיקים. למעשה זהו ממתק לכל דבר והרבה בריאות כבר אין בו.

גרנולה ביתית היא כבר סיפור אחר לגמרי. כאן יש לנו אפשרות לשלוט בכמות הסוכר, להשתמש רק בשומנים טובים וטהורים, בפירות יבשים ללא תוספת סוכר ובאגוזים וגרעינים טריים ובקליה קצרה בלבד, ששומרת על הערכים התזונתיים שלהם.

כל מי ששרף אי פעם תבנית גרנולה ישמח למתכון הבא, שלא כולל אפיה ממושכת ומעקב מתמיד.
המתכון מתחת לסרטון.

גרנולה במחבת

אפשר להוסיף לגרנולה איזה אגוזים שאוהבים וגם להפחית את כמות הסוכר.

למי שרוצה גרנולה בריאה עוד יותר – אפשר לוותר על קליית האגוזים ולהוסיף אותם בסיום.

המצרכים

2 כפות שמן קוקוס (מי שלא אוהב את הטעם יכול להחליף בשמן זית)
1.5 כוסות שבולת שועל שלמה
1/2 כוס אגוזים וזרעים: גרעיני חמניה, גרעיני דלעת, שומשום, אגוזים ושקדים קצוצים, פיסטוקים…
2 כפות זרעי ציה (לא חובה)
1/4 כוס סירופ מייפל אורגני טהור / סילאן ללא תוספת סוכר
קנמון לפי הטעם
2 כפות שבבי קוקוס
1/2 כוס פירות מיובשים אורגניים קצוצים

אופן ההכנה:

מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את שבולת השועל.
מערבבים מעט ומוסיפים את המייפל והקנמון.
מערבבים וקולים מעט על המחבת תוך ערבוב מתמיד – 2-3 דקות.
מוסיפים את האגוזים והצי'ה וממשיכים בקליה עוד 2-3 דקות. יש לערבב כל הזמן כדי שלא ישרף.
מכבים את האש ומוסיפים את הקוקוס והפירות המיובשים.
מערבבים היטב ומניחים להצטנן.

שומרים את הגרנולה המוכנה בתוך צנצנת אטומה.

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים: