היתרונות הבריאותיים של הג'ינגר ומתכון לעוגת תבלינים מיוחדת

freedigitalphotos.net | By africa

freedigitalphotos.net | By africa

כולנו מכירות את הג'ינג'ר (זנגביל) כמוסיף טעם ועניין במרקים, במוקפצים, ברטבים ובמשקאות ("ג'ינג'ר אייל" ובתה) . אפשר להשתמש בו גם באפיה ובהמשך הפוסט צירפנו לכן מתכון לעוגת תבלינים מדליקה. אבל לפני זה, כדאי לדעת שמעבר לכך שהג'ינג'ר מוסיף טעם וטוויסט באוכל הוא גם מאוד בריא ותורם רבות למערכת החיסונית שלנו.

הנה כמה יתרונות בריאותיים של הג'ינג'ר:

  • לפי הרפואה הסינית – הוא אחד מהמזונות (גם הקינמון נמנה ביניהם) שמחממים את הגוף. ועל כן מומלץ בחורף לאכול אותו כדי לשמור על חום גוף.
  • משכך כאבי בטן – נמצא שניתן להעזר בג'ינג'ר כמשכך כאבים וכמוריד חום.
  • אנטי דלקתי– ובפרט עוזר בדלקות פרקים.
  • יעיל לבעיות עיכול וגזים-  מעודד הפרשת רוק ומיצי קיבה, ומגביר את פעילות המעיים. יעיל גם נגד שלשולים מסויימים. הרכיב שנותן את החריפות לג'ינג'ר פועל נגד החומר הרעיל שגורם לשלשולים.
  • מקל על בחילות – יש הממליצים להשתמש בו כמרגיע בחילות בוקר של הריון וכן ובחילות של מחלת נסיעה. הוא ידוע גם כמגביר תאבון.

מתכון לעוגת תבלינים: 

מרכיבים:

לשימון התבנית:

  • 2 כפות שמן קוקוס
  • 1/3 כוס פרוסות שקדים מולבנים

 לעוגה:

  • 3 ביצים
  • 2 כפות סוכר דמררה
  • כוס דבש
  • 1/3 כוס חלב אורז/ שקדים/ סויה
  • כוס גדושה קמח 
  • כוס שטוחה של קמח מלא 
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורד
  • 1/2 כפית זרעי אניס (או 1/2 כפית ציפורן טחון)
  • כפית קינמון
  • קורט מלח
  • חצי קורט פלפל שחור גרוס דק 

אופן ההכנה: 

  1. משמנים את התבנית בשמן קוקוס ומפזרים את השקדים בתחתית התבנית
  2. מקציפים את הביצים עם הסוכר לכמה דקות עד שנוצר קצף אוורירי.
  3. מוסיפים לביצים את החלב והדבש ומערבבים לתערובת אחידה
  4. בקערה נפרדת מערבבים טוב טוב את המרכיבים היבשים ומוסיפים לתערובת הרטובה.
  5. מאחדים לבלילה אחידה ויוצקים לתבנית
  6. אופים ב 170 מעלות למשך 35 דקות או עד שנועצים קיסם שיוצא יבש.
  7. נותנים לעוגה להתקרר.  הכי טעים לאכול את העוגה אחרי יממה. 

בתאבון!

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים: