היתרונות הבריאותיים של המנגו ומתכוני קיץ קלילים

http://www.freedigitalphotos.net/ | By Aduldej

http://www.freedigitalphotos.net/ | By Aduldej

המנגו הוא אחד מהפירות הטרופיים הפופולריים בישראל, ובצדק – הוא מכיל ערכים תזונתיים מעולים.

  • הוא מכיל כמות גדולה של ויטמין C ו-B, ובכך מחזק את המערכת החיסונית.
  • נוגדי חמצון עוצמתיים – אכילה קבועה של מנגו מקושרת לירידה בסיכון לסרטן השד, המעי הגס, הדם והערמונית.
  • סיבים תזונתיים – משפרים את תהליך העיכול, עוזרים לשמור על תחושת שובע לאורך זמן וגם מאזנים את פרופיל השומנים בדם.
  • בכוס אחת של מנגו טרי יש רבע מהכמות היומית המומלצת של ויטמין A, החיוני לשמירה על העיניים והעור.

את המנגו אפשר לאכול טרי, אך בזכות מרקמו הרך והחלק קל מאוד להכין ממנו מטעמים מפתיעים.

סורבה מנגו מהיר

1 מנגו חתוך לקוביות

1 כוס אבטיח חתוך לקוביות

מקפיאים את הפירות וטוחנים בבלנדר חזק.
אפשר להוסיף מעט עלי נענע או לחילופין וודקה 🙂
מגישים מיד.

מנגו לאסי טבעוני

מתכון קליל מהמטבח ההודי, בדרך כלל מכיל יוגורט, אנחנו החלפנו אותו בחלב קוקוס

2 מנגו חתוכים לקוביות

1 כוס חלב קוקוס

מיץ מחצי לימון

כמה קוביות קרח

3-4 עלי נענע

מעט צ'ילי, לנועזים 🙂

מרסקים את כל החומרים בבלנדר ומגישים צונן

סלסת מנגו מפתיעה

את הסלסה אפשר להגיש לצד אורז, טופו מוקפץ, דגים או ירקות אפויים בתנור

1 מנגו חתוך

צרור כוסברה

2 שיני שום

1/2 לימון חתוך לקוביות (אין צורך לסחוט או לקלף)

1 פלפל ירוק חריף – לפי הטעם

חצי כוס שמן זית

מלח, פלפל

טוחנים את כל החומרים במעבד מזון. מוסיפים שמן זית במידת הצורך.

ולסיום, איך אפשר בלי קצת נוסטלגיה… זוכרים?

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים: