זהירות: 5 מקומות במטבח מלאים בחיידקים!

בעוד כמה ימים יחול חג הפסח וכולנו כבר בעיצומן של ההכנות והניקיונות היסודיים לקראת ערב החג. 
אבל האם את מודעת לכמות החיידקים שיש במטבח?
מיותר לציין עד כמה ניקיון והיגיינה במטבח חשובים לבריאותינו ולמזון שאנו מכינים ואוכלים. 
המטבח הוא אחד המקומות המועדים לפורענות בכל הנוגע לבקטריות המסתתרות במקומות מפתיעים.
בכתבה שפורסמה באתר Food&Wine מסביר ד"ר צ'רלס ג'רבה, מיקרוביולוג מאוניברסיטת אריזונה מהם המקומות העיקריים במטבח בהם יש הצטברות של חיידקים:
ספוג כלים ומטליות – בבדיקה שנעשתה בכ 1000 מטבחים, ב 10% מהם נמצא חיידק הסלמונלה (הגדל במקומות לחים). הטיפ של ד"ר ג'רבה הוא להחליף מטליות פעם בשבוע ואת הספוג לשים במדיח או במיקרוגל בחום גבוה ל 30 שניות.   מקור התמונה: freedigitalphotos.net
כיור – למרבה הזוועה, חיידקי אי קולי (חיידק הגורם לזיהום בגוף הנמצא בד"כ בשתן או בצואה) נמצאו בכיורים רבים, לכן ד"ר ג'רבה ממליץ לחטא את הכיור באמצעות חומרים ייעודיים למטבח.
קרש החיתוך – על הקרש שבו אנחנו חותכים את הסלט שלנו יכולים להיות חיידקים בכמויות מפתיעות, ד"ר ג'רבה ממליץ להפריד בין קרש חיתוך של בשר לבין קרש חיתוך של הירקות.
המדף התחתון של המקרר – אל המדף התחתון מטפטפים מוצרים מהפשרה כגון בשר וכך מתרבים שם החיידקים, דר" ג'רבה ממליץ לנגב את המדף פעם בשבועיים ולשים בשר מופשר/נא במגירה נפרדת.
שיש – כאשר אנו מנגבים את השיש ומשטח העבודה עם הספוג של הכיור, אנו מעבירים באמצעותו את החיידקים על פני השיש.  על מנת להימנע מכך, ד"ר ג'רבה ממליץ להשתמש במטלית שונה ולייבש את המשטח באמצעות מטליות נייר חד פעמיות.   
לכתבה המלאה לחצו כאן
מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים:

תגיות