חטיפי גרנולה – מה הם באמת מכילים? ומתכון לחטיף ביתי ובריא

www.freedigitalphotos.net | By antpkr

www.freedigitalphotos.net | By antpkr

חטיפי גרנולה משווקים לנו כחטיפי בריאות, כאופציה בריאה לארוחה קטנה, לנשנוש באמצע היום. הם אפילו מתהדרים בשמות כמו "חטיפי אנרגיה", "חטיפי חלבון" ואפילו "חטיפי בריאות".

כמו בהרבה מקרים, גם כאן יש הבדל גדול בין מה שמוכרים לנו לבין מה שאנחנו מקבלים בפועל. אם קוראים את האותיות הקטנות, מגלים שהחטיפים האלה מכילים הרבה מאוד סוכר, בכל מיני צורות, שומן צמחי מוקשה, דגנים מאיכות ירודה (אורז או תירס תפוח למשל, שניהם כמעט חסרי ערך תזונתי אמיתי).

הם מכילים הרבה "אנרגיה" – בצורת קלוריות ריקות ומעט מאוד ערך תזונתי אמיתי.

זה בריא יחסית לחטיף, אולם זהו חטיף או ממתק לכל דבר וכך יש להתייחס אליהם. זו בוודאי לא אופציה טובה ובריאה ובטח שלא תחליף טוב לארוחה.

בגרסה הביתית, לעומת זאת, חטיף גרנולה יכול להוות תחליף נהדר לארוחת הבוקר או כמנת ביניים, מומלץ להכין מראש כדי שגם כשאת ממהרת בבוקר לא תדלגי על הארוחה החשובה הזו.  המתכון של פיליס גלזר לחטיף משלב דגנים, פירות יבשים ואגוזים – מרכיבים המספקים ויטמינים, סיבים ואנרגיה.

אפשר לשנות את הרכב הזרעונים והאגוזים וכן הפירות היבשים. העיקר לשמור על היחס בין החומרים היבשים לרטובים.

החומרים הדרושים:

  • 1.5 כוסות שיבולת שועל (קווקאר) להכנה מהירה
  • ¼ כוס תערובת חמניות וגרעיני דלעת
  • ¼ כוס אגוזי מלך
  • ¼ כוס אגוזי קשיו קצוצים (עדיף מעורב עם בוטנים קלויים)
  • 2 כפות נבט חיטה (לא חובה)
  • 3 כפות צימוקים או פרי יבש אחר, קצוצים דק (לא חובה)
  • קורט מלח
  • ¼ כוס שמן קוקוס בכבישה קרה (במצב נוזלי), או שמן זית (לא תרגישו בטעם!)
  • ¼ כפית תמצית וניל טבעי או מי שושנים
  • ¼ כוס דבש
  • 3 כפות סילאן טבעי, ללא תוספת סוכר, או מולסה

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית מרובעת קטנה (20X20 ס"מ) או מלבנית (20X30 ס"מ) בנייר אפיה, כך שיישאר עודף בקצוות לסייע בשליפה לאחר האפייה. משמנים את הנייר קלות.
  2. בקערה אחת מערבבים שיבולת שועל, תערובת חמניות ואגוזים, נבט חיטה, צימוקים קצוצים ומלח. בקערה שנייה טורפים במטרפת יד שמן, וניל, דבש וסילאן או מולסה.
  3. מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת הנוזלים, מערבבים בעזרת כף עץ ולאחר מכן לשים בידיים לחות לקבלת תערובת אחידה. משטחים בצורה אחידה בתבנית ואופים כ- 15 – 20 דקות עד להזהבה-השחמה קלה. מוציאים מהתנור, ממתינים 10 דקות וחותכים למרובעים או מלבנים בעזרת סכין משוננת. אורזים כל אחד בנפרד או שומרים בצנצנת הרמטית.

מקור המתכון:  onlife.co.il

בתיאבון! 

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים: