חשוב לדעת: מחקר חדש על נבטים

נבטים הם תוספת טעימה ופריכה לסלט אבל גם בעיקר בריאותית שכן הם ידועים כבעלי ערך תזונתי רב כיוון שהם מכילים אנזימים התורמים לעיכול ולבניית רקמת השריר, מכילים אחוז גבוה מאוד של ויטמינים, חומצות אמינו ומינרלים וסיבים. 

מחקרים רבים נערכו בנושא ולאחרונה פורסמה הודעה של המרכז האמריקאי לבקרת מחלות לפיה שטיפת הנבטים איננה מספיקה לפני אכילת ונבטים מכיוון שהם מהווים מצע לגידול חיידקים כגון ליסטריה, קולי וסלמונלה העלולים לגרום לכאבי בטן, בחילות, שילשולים וחום.

את הרעלים המזיקים הנמצאים בנבטים ניתן להשמיד רק אם מבשלים אותם באופן מלא.  לכן לא מומלץ לאכול נבטים כשהם "חיים" אלא יש לבשלם שכן אפילו אם מקפיצים אותם במחבת זה לא מספיק בשביל להיפטר מהבקטריות.  גם אם אתם מגדלים אותם בתנאים נקיים בגינת ביתיכם, עדיין החיידקים הללו ימצאו בנבטים.

נבטים

מקור התמונה: hinnamsaisuy

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים: