היתרונות הבריאותיים של הכרובית ומתכון למרק כרובית מ-4 מרכיבים

freedigitalphotos.net | By joephotostudio

freedigitalphotos.net | By joephotostudio

הכרובית היא ירק ממשפחת המצליבים (כרוב, ברוקולי,כרוב ניצנים) ונחשבת לבריאה מאוד בשל היותה עשירה בויטמינים, מינרלים ומרכיבים המסייעים במניעת רעלים. בשל החומרים המזינים הרבים של הכרובית, רבים משלבים אותה כחלק מתפריט הדיאטה.

  • אשלגן – הכרובית היא מקור מעולה לאשלגן, מינרל החיוני לפעילות תקינה של מערכות גופינו.
  • תרכובת המכילה גופרית – בשל תרכובת זו (האחראית גם על הריח החריף בבישול) יש עשרות מחקרים הקושרים בין אכילת כרובית למניעת סוגי סרטן שונים.
  • ויטמין C ומגנזיום – בכרובית יש ריכוז גבוה יחסית של ויטמין C, אפילו יותר משניתן למצוא בפירות הדר. ויטמין זה חשוב לעור ולמוח.
  • חומרים אנטי דלקתיים – בכרובית ישנן כמויות גבוהות של ויטמין K וחומצות שומן המסייעים במניעת מחלות דלקתיות.
  • נוגדי חמצון – בשל נוגדי החמצון המצויים בכרובית היא מגנה מפני מחלות לב וכלי דם.

לצד כל היתרונות הנ"ל חשוב להתייחס לכך שישנם אנשים שרגישים למשפחת המצליבים וסובלים מכאבי בטן וגזים ולכן נוטים להימנע מירקות ממשפחה זאת, כמו כן אנשים הסובלים מבעיות בכליות צריכים גם כן להימנע מירק זה.

טיפים שכדאי לדעת:

  • לא מומלץ לבשל כרובית בסיר אלומיניום או ברזל.
  • כרובית מאודה שומרת על המרכיבים החיוניים, אך בישול יתר יגרום לאובדן החומרים המזינים.
  • חשוב להשרות את הכרובית לפני האכילה בקערה עם מים ומלח לפחות 20 דקות על מנת להבטיח שלא יהיו בה חרקים.
  •  כשקונים כרובית מומלץ לבחור את הלבנה והנקייה ביותר, שהיא שלמה ופרחיה אינם מופרדים.

ונסיים במתכון למרק כרובית וברוקולי מארבעה מרכיבים

המצרכים

ראש כרובית
ראש ברוקולי
1/4 כוס שמן זית
מלח, פלפל

אופן ההכנה:

  1. מפרידים את הכרובית והברוקולי לפרחים. קולפים את הגבעולים בקולפן ירקות ופורסים לפרוסות דקות.
  2. מקפיצים כמה דקות את הגבעולים החתוכים בכף שמן זית. מוסיפים את התפרחות ומקפיצים עוד דקה.
  3. מוסיפים מים עד 1/2 מגובה הירקות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים עוד 20 דקות, עד שהירקות מתרככים.
  4. מוסיפים את שארית השמן וטוחנים את המרק בבלנדר.

כאן תמצאי מתכון לכרובית אפויה עם ציפוי טעים >>

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים:

תגיות