לא רק לחנוכה: לביבות תפוחי עץ מתוקות ובריאות

freedigitalphotos.net | By zole4

freedigitalphotos.net | By zole4

חנוכה הוא אכן חג יפה כל כך: חגיגי, מלא אור, שמונה ימים של חגיגות וכיף גדול.

עבור שוחרי הבריאות החג הוא קטסטרופה וסכנת חורבן הבית מרחפת מעל כל ביס שאנו לוקחים מסופגניה או לביבה מטוגנות בשמן.

למי שבכל זאת רוצה ליהנות מלביבה חמה ומתוקה, אנחנו ממליצים על לביבות תפוחי עץ אפויות. הן מתוקות במידה, קלות מאוד להכנה ויתאימו לכל אירוח וגם לפינוק של בני הבית.

תפוחי העץ הם אחד הפירות הבריאים שיש, כפי שאפשר לקרוא כאן בכתבה. באפיה הם נהיים מתוקים עוד יותר ולמעשה אין צורך להוסיף עוד סוכר. למי שבכל זאת רוצה אפשר לפזר מעליהן מעט סילאן או סירופ מייפל טבעי.

לביבות תפוחי עץ

3 תפוחי גראנד-סמית (הירוקים החמצמצים), מגולענים וקלופים
1/2 כוס קמח כוסמין או קמח אורז
3 ביצים
כפית קינמון טחון
כפית תמצית וניל איכותית
כפית גרידת לימון (למי שאוהב)
4 כפות צימוקים, חמוציות או אוכמניות מיובשות – אופציונלי

אופן ההכנה:

מגררים את התפוחים, סוחטים ומערבבים עם שאר החומרים.
מניחים במקרר לחצי שעה.
על תבנית מרופדת בנייר אפיה מסדרים תלוליות בעזרת כף.
אופים בחום של 160 מעלות עד שמשחים, כ-20 דקות.

חג שמח!

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים: