לביבות בריאות: יש דבר כזה!

אִמִּי נָתְנָה לְבִיבָה לִי,

לְבִיבָה חַמָּה, מְתוּקָה –

יוֹדְעִים אַתֶּם לִכְבוֹד מִי?

לִכְבוֹד הַחֲנֻכָּה!

(ח.נ. ביאליק)

 

ביאליק אולי אכל לביבה חמה ומתוקה, אך כיום נפוצות יותר לביבות תפוחי האדמה המלוחות. הן חמות, טעימות מאוד וכמו כל מאכלי החג – גם ספוגות בשמן.
בנוסף, הן גם נחטפות מהר, ובלי להרגיש אפשר לאכול גם 4-5 לביבות. כמות כזאת יכולה להגיע ל 650 קלוריות!
גם מבחינה תזונתית אין ללביבות הרבה ערך: תפוחי אדמה ללא הקליפה מכילים בעיקר פחמימות פשוטות, שהופכות בגוף לסוכר מיותר ולא נותנות ערך מוסף.

 לביבות בריאות יותר

במקרה של לביבות, קל מאוד להגיע לתוצאה טעימה ובריאה הרבה יותר – בקלות!

אם נאפה את הלביבות בתנור, במקום לטגן במחבת, נוכל להפחית מאוד את כמות השמן.

נוכל להגדיל את ערכן התזונתי אם נוסיף לתערובת הקציצות ירקות מזינים יותר, כגון: בטטה, סלק, בצל, עלים ירוקים מכל הסוגים, גזר, כרובית ועוד, ככל העולה על הדמיון. על הדרך נקבל גם תוספת טעם וצבע משמחים.
את הקמח הלבן נחליף בקמח מלא, קמח כוסמין, קמח אורז או קמח חומוס. כך נרוויח עוד קצת סיבים על הדרך, וגם תוספת טעם.

אז בואו נסכם שהשנה אתם מתנדבים להביא את הלביבות להדלקת הנרות.

 

www.freedigitalphotos.net | By rakratchada torsap

לביבות תפוחי אדמה אפויות

המתכון הקלאסי בגרסה בריאה ומשודרגת

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, מגוררים דק
  • 2 כפות קמח מלא / קמח כוסמין
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמן
  • בצל מגורר – אופציונלי
  • מלח, פלפל

 אופן ההכנה:

מגררים דק את תפוחי האדמה והבצל. סוחטים או מניחים במסננת להגרת הנוזלים.

מערבבים עם שאר החומרים, עד לקבלת עיסה רכה ללא נוזלים (מוסיפים עוד כף קמח במידת הצורך).

בעזרת כף מניחים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן משומן בשמן זית, ליצירת לביבות בגודל הרצוי.

אופים בחום של 180 מעלות כ-15 דקות , עד שהלביבות משחימות מעט.

הופכים ואופים עוד 7 דקות.

לביבות סלק ובטטה טבעוניות

צבעוניות ושמחות, והרבה יותר בריאות

  • 2 סלקים בינוניים
  • 1 בטטה בינונית
  • 2 כפות קמח מלא / קמח כוסמין
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף עלי טימין או נענע קצוצה (לא חובה)
  • מלח ופלפל

 אופן ההכנה:

בסיר עם מעט מים מאדים את הסלק והבטטה, עד שהבטטה רכה. מצננים מעט.

מועכים את הבטטה למחית חלקה.

מגררים את הסלק בפומפיה דקה.

מערבבים עם שאר החומרים, עד לקבלת עיסה רכה ונוחה לעבודה.

בעזרת ידיים משומנות קלות יוצרים לביבות ומניחים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפיה משומן בשמן זית.

אופים בחום של 180 מעלות כ-15 דקות , עד שהלביבות משחימות מעט.

הופכים ואופים עוד 7 דקות.

 

חג שמח ובריא!

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים: