חנוכה שמח ומתכון טעים של לביבות ירק בתנור

www.freedigitalphotos.net | By Apolonia

www.freedigitalphotos.net | By Apolonia

מצד אחד ברור לכולנו שלא מומלץ לאף אחד לאכול עכשיו כל יום סופגנייה וכל יום לביבות מטוגנות. מצד שני, זה חג וזו מסורת, וכולם גם אוכלים את זה מסביבנו ואין סיבה שלא נוכל גם אנחנו ליהנות מסופגנייה אחת או שתיים בחג או לביבות טעימות.

אז לכבוד חג החנוכה, כדי שלא נהיה "חייבים" לאכול רק מאכלים "מטוגנים" אנו ממליצים על מתכון בריא יותר ללביבות ירק בתנור.

לביבות ירק לא מטוגנות

בסיס תפו”א מוחלף כאן בירקות אחרים.

המתכון מתאים לכ-20 לביבות

מוצרים:

גזר מרוסק

קישוא מרוסק

בצל בינוני קצוץ ומאודה

קולרבי ו/או רבע כרוב לבן ו/או כרובית מרוסקת

חופן שמיר קצוץ

חופן פטרוזיליה קצוצה

2 ביצים

חצי כוס קמח חומוס או חצי כוס שיבולת שועל

(ניתן להשתמש גם בקמח רגיל, עדיף קמח מלא)

שמן

 אופן ההכנה:

1.לשים את הירקות במסננת ולסחוט היטב עד שלא יוצאים יותר נוזלים.

2. לערבב בקערה את הירקות, הקמח חומוס, הביצים והתבלינים.

3. לחמם תנור לחום של 180 מעלות.

4.להניח את הלביבות, כל לביבה בגודל כף גדולה.

5. לזלף טיפה שמן זית על כל לביבה.

6. לאפות עד להשחמה

כמות פחמימות

בצל: 10 גרם

קמח: 91 גרם

סה”כ: 101 גרם פחמימות.

כמות הפחמימות בלביבה: סה”כ כמות הפחמימות לחלק למספר הלביבות.

עבור 10 לביבות: בכל לביבה 5.05 = 10 / 55

שיהיה לכולם חג חנוכה שמח ובריא 🙂

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים: