לחמניות תפוח בדבש לראש השנה

רעיון מקסים שיוסיף קסם לשולחן החג שלך!

את המתכון תמצאו מתחת לסרטון.

מתכון ללחמניות תפוח בדבש

הלחמניות שבסרטון עשויות מקמח לבן, אבל אנחנו משדרגים לקמח כוסמין.
הרבה יותר בריא!

המצרכים ל-20 לחמניות קטנות או לחלה עגולה גדולה

1/2 קילו קמח
1 כף שמרים יבשים או חצי שקית שמרית
1/2 כוס סוכר חום טבעי או דבש
1/4 כוס שמן זית עדין
1/4 1 כוסות מים פושרים
1/2 כף מלח

לקישוט:
שיפוד עץ חתוך לחתיכות באורך 5 ס"מ
גרעיני חמניה
2 כפות דבש מהולות בכף מים

אופן ההכנה:

1. לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק רך, נוח ולא דביק.
מניחים בקערה, מכוסה בניילון נצמד או במגבת לחה.

2. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, מחלקים אותו ל-20 כדורים.
אפשר להניח בתבניות בריוש משומנות או בתבנית שקעים,
אבל אפשר בהחלט להניח את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

3. נועצים בכל כדור שיפוד, ומקשטים בגרעין דלעת.

4. מניחים להתפחה נוספת וממש לפני האפיה נועצים את השיפוד שוב לתוך הכדור.

5. אופים בחום של 175 מעלות, 15-20 דקות.

6. מיד לאחר האפיה מברישים בדבש המדולל.

חג שמח!

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים: