מטבל שמן זית – גם טעים וגם מגן מפני מחלות החורף

freedigitalphotos.net | By debspoons

freedigitalphotos.net | By debspoons

חנוכה הוא חג האור וחג השמן. בבית המקדש כנראה שלא השתמשו בשמן סויה מזוכך וגם לא בקנולה, אלא בשמן הזמין ביותר שהיה בנמצא – שמן הזית. על סגולותיו הבריאותיות של שמן הזית תוכלו לקרוא כאן: באיזה שמן הכי בריא לטגן.

כידוע, כל מאכלי החג טבולים בשמן עמוק וזה לא בריא ולא מומלץ. כדי לעבור את החג בשלום אנחנו ממליצים על לביבות אפויות בתנור, אותן אפשר לגוון עם אינסוף שילובי ירקות ותבלינים מפתיעים וצבעוניים – לחצו כאן למתכוני לביבות אפויות.

מצד שני, נשמח לנצל את סגולותיו הבריאותיות של שמן הזית, ולהכין ממנו מטבל טעים וארומטי שגם מגן מפני מחלות החורף, הודות לצמחי המרפא שהוא מכיל.

מטבל שמן זית

חצי כוס שמן זית
5 ענפי אורגנו טרי
2 שיני שום
מלח גס
1/4 כפית שבבי צ'ילי (לאוהבי החריף)

קוצצים דק את האורגנו והשום. מערבבים את כל המרכיבים. אפשר גם לטחון את הכול ביחד בבלנדר מוט.

האורגנו הוא אנטי חיידקי ואנטי פטרייתי ומטהר את מערכת הנשימה. גם השום אנטי חיידקי ואנטי פטרייתי ומטהר את מערכת העיכול.
ביחד קיבלנו מטבל עז טעם ומלא בריאות שכדאי לאמץ באופן קבוע במטבח. אפשר לטבול בו לחם, לפזר על תבשילי אורז, פסטה או קטניות או כממרח לכל כריך כמעט.

ניתן להחליף את האורגנו בזעתר טרי, בזיליקום, טימין, כוסברה או כל תבלין אהוב אחר.

לסיכום, למי שבאמת לא יכול בלי סופגניות, כדאי לקרוא את אוסף הטיפים הבא, שיעזור לכם לעבור את חג החנוכה (יחסית) בשלום.

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים: