5 עובדות מעניינות על מרקים וגם – מתכון בריא: מרק ברוקולי חורפי

אין כמו להתחמם בחורף עם קערת מרק חם, מרק היא אופציה מזינה, מכיל מינרלים וויטמינים וערכו הקלורי נמוך יחסית ולכן יכול לשמש במנת ביניים או כארוחה בפני עצמה (אם מכיל פחמימה כגון פסטה, אטריות, אורז או תפוח אדמה).  

5 דברים שכדאי לדעת על מרקים:

  1. מרק טרי תמיד יהיה האופציה הבריאה על פני המרקים המוכנים, כך יודעים בדיוק מה שמים במרק, אפשר לשלוט בכמות הירקות וכמובן להפחית במלח.
  2. מחקרים הראו כי מרק על בסיס ירקות יכול לסייע לירידה במשקל. למעשה אנשים שאכלו מרק, אכלו פחות קלוריות בארוחה.
  3. מרקים רבים מכילים שמנת, המוסיפה קלוריות ושומן רווי ולכן כדאי להימנע מהם.
  4. שימו לב כי ישנם מרקים (כמו במרק עגבניות למשל) שמוסיפים להם סוכר.
  5. ככל שהמרק יכיל יותר סוגים שונים של ירקות כך הוא בריא יותר. אחד היתרונות הגדולים של המרק הוא שאוכלים את הירקות עם מי הבישול, כך שגם אם חלק מהמינרלים יוצאים מהירקות למים, עדיין אנחנו אוכלים אותם ולא מאבדים אותם.

מתכון בריא: מרק ברוקולי

[★ הברוקולי עשיר בויטמין C, ויטמין A, סידן, חומצה פולית, סיבים תזונתיים, חומצת אמינו ואשלגן]

המצרכים הדרושים:

1 כף שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום כתושות
4 כוסות פרחי ברוקולי
1 תפוח אדמה, קלוף וקצוץ
4 כוסות ציר ירקות או מים
1/4 כפית אגוז מוסקט (טחון)
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. בסיר גדול מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.
  2. מוסיפים את הברוקולי, תפוח האדמה והציר או המים ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את האש ומבשלים עוד כרבע שעה עד שהברוקולי ותפוח האדמה מתרככים.
  4. בעזרת מיקסר ידני טוחנים הכל לכדי מחית חלקה.
  5. מחזירים לסיר לחימום נוסף ומוסיפים את האגוז המוסקט ומלח ופלפל לפי הטעם.

בתיאבון!

מקור המתכון: allrecipes.com

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים: