מתכונים מתוקים משלושה מרכיבים, בריאים ומפנקים לילדים (ולא רק…)

pancakes

http://www.freedigitalphotos.net/ | By Mister GC

הסוכר הוא אחד האויבים הגדולים של העולם המודרני.
תעשיית המזון הרגילה אותנו לכמויות עצומות של סוכר במזון שלנו. גם אם אנחנו לא שמים לב שהמזון מתוק, אם נסתכל ברשימת המרכיבים כמעט תמיד נמצא בה סוכר, והרבה ממנו.
הגוף ממש מתמכר לזה, ודורש את הסוכר שלו.

גם כל התחליפים שהם "דיאט" או "ללא סוכר" לא באמת פותרים את הבעיה.
הם גורמים לגוף לצפות לסוכר ולהפריש אינסולין "על ריק", כי הסוכר לא באמת מגיע.
זה משבש את כל הבקרה של הפרשת האינסולין ועלול לגרום לסוכרת ולהשמנה.

לכן, אם כבר – אז כבר. אם כבר רוצים משהו מתוק, אז עדיף להכין לבד בבית. כך אתם יודעים בדיוק מה יש בפנים ויכולים לשלוט לא רק ברמות הסוכר, אלא גם לוודא שאתם משתמשים בסוכרים טובים, בריאים ומזינים.

היום הבאנו לכם שני מתכונים מתוקים, טעימים וקלים קלים להכנה. כאלה שתוכלו להכין לשבת וליהנות מהם בלי רגשות אשמה.

עוגיות חמאת בוטנים ושבולת שועל

כדי להמתיק את העוגיות אנחנו משתמשים בסילאן – אמנם גם הוא סוכר, אך מעובד פחות ומכיל את הטוב שבתמרים.
למי שסוכרתי או סובל מסוכר גבוה – יש לשים לב לכמויות.

  • 3/4 כוס סילאן טהור (ללא תוספת סוכר – שימו לב לרשימת המרכיבים)
  • 3/4 כוס חמאת בוטנים מ- 100% בוטנים (באגפי הטבע בסופרים הגדולים ובחנויות הטבע)
  • 1.5 כוסות שבולת שועל לדייסה (קוואקר)
  • אופציות לשדרוגים: 1/2 כוס חמוציות ללא תוספת סוכר, 1/2 כוס אגוזי מלך, 1/2 כוס פצפוצי שוקולד

אופן ההכנה:

מערבבים את הסילאן עם חמאת הבוטנים.
מוסיפים את הקוואקר (אם רוצים זה הזמן להוסיף תוספות) ומערבבים היטב.

יוצרים כדורים בידיים רטובות ומניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
משטחים מעט, עם הידיים או אם מזלג.

אופים 10 דקות בחום של 160 מעלות.

פנקייק בננה בשתי דקות, ללא סוכר וללא גלוטן

במתכון הזה אנחנו נהנים ממתיקות הבננות הבשלות, שמכילות סוכר פירות באופן טבעי. לא צריך יותר מזה.

  • 2 בננות בשלות, מעוכות
  • 2 ביצים
  • 4 כפות קורנפלור
  • 1/2 כפית תמצית וניל, מעט קנמון (למי שאוהב)

אופן ההכנה:

מערבבים את הבננות והביצים, ומוסיפים את הקורנפלור.
מוסיפים וניל וקנמון.

במחבת, שמים כפית שמן ומורחים על כל המחבת בעזרת נייר מגבת (זה גם עוזר לספוג את עודפי השמן).
שופכים מעט מהבלילה, ליצירת פנקייקים קטנים.
אחרי שמתחילות לצוץ בועות, הופכים אותם ומטגנים עוד חצי דקה.

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים: