מתכון קליל ובריא: לביבות בטטה אפויות

הבטטות מתקתקות וטעימות וניתן לאכול אותן כפירה, מרק, אפויות או מבושלות. בטטות מכילות מרכיבים חשובים לתזונה ולבריאות הכללית שלנו מאחר והן עשירות בויטמינים (A, C, B6) מינרלים (מגזניום, אשלגן) וסיבים תזונתיים. כמו כן, מהוות מקור מצוין לבטא-קרוטן הטובים לעור, לראייה וכנוגדי חמצון – לכן גם צבען הכתום.

מתכון ללביבות בטטה אפויות

מצרכים ל-8 מנות:

3 בטטות מבושלות ומעוכות היטב

4 תפוחי אדמה בינוניים מגוררים דק בפומפייה ומסוננים

2 ביצים (לא חובה)

3 בצלים מגוררים מטוגנים עד להזהבה

4 כפות פירורי לחם או קורנפלור

5 שיני שום כתושות דק

4 כפות אגוזים קצוצים דק

קורט קינמון

קורט זנגביל

מלח ופלפל

2 כפות שמן זית

ניתן להוסיף גם שקית אבקת אפיה

כדאי להוסיף גם: פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק או עירית קצוצים דק.

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את כל חומרי התערובת. יוצרים לביבות ומניחים אותן על נייר אפיה משומן היטב.

אופים בחום גבוה עד הזהבה (הלביבות מזהיבות מהר מאוד).

אפשרות נוספת לאפייה היא לצקת את הלביבות בתבניות סיליקון (תבניות שקעים)

 

מקור המתכון: ד"ר רלי אבל לאתר clalit.co.il

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים: