מתכונים בריאים וטעימים לשבועות במינימום מאמץ

freedigitalphotos.net | By torsap

freedigitalphotos.net | By torsap

לקראת שבועות כל העיתונים, אתרי האינטרנט ותכניות הטלוויזיה מלאות במתכוני גבינות וחלב. כמגזין בריאות אנו מרגישים שזוהי חובתנו להציג את הצד השני של המטבע בצורה חדה וברורה:

ראשית, המון אנשים רגישים לחלב! החלב מגרה את ריריות מערכת הנשימה והעיכול וגורם להרבה אנשים לסבל, בלי שהם מודעים לכך שהחלב הוא האשם. (כך תדעו אם גם אתם רגישים לחלב)

מוצרי החלב שאנו קונים הם מוצר תעשייתי ומעובד. המזון שהפרות אוכלות ותנאי הגידול שלהן גורמות לחלב שלהן להיות דל ברכיבים תזונתיים מועילים ועמוס באנטיביוטיקה והורמונים. השיטות המודרניות לעיבוד החלב הופכות גם מוצרים שפעם היו בריאים, כמו יוגורט וגבינות קשות, לחסרי ערך תזונתי, עמוסים בחומרים מייצבים ומשמרים. מוצרי דיאט, ללא סוכר או מוצרים המיועדים לילדים מכילים כמויות גדולות של סוכר, שומנים מזיקים וצבעי מאכל.

אפילו את הסידן, הקלף המנצח של תעשיית החלב, אפשר לקבל בקלות ממקורות אחרים.

אם כך, מה נגיש בארוחת שבועות?

הטרנד הטבעוני הביא לנו מתכונים טעימים, טבעיים ובריאים הרבה יותר. לא עוד מרגרינה וקצפת צמחית. חומרי גלם בריאים, כגון: שקדים, אגוזים, סויה ועוד זמינים לנו היום יותר מאי פעם ואנו מזמינים אתכם לגלות טכניקות בישול שאולי לא הכרתם, בלי להתפשר על הטעם.

עוגה לבנה חגיגית לשבועות – לא תאמינו שאין בה גבינה!

פשטידת קישואים – תוכלו להחליף את הקישואים בכל ירק אחר.

בלינצ'סים מתוקים או מלוחים

לבלילה:

2 כוסות קמח כוסמין, או כוס קמח מלא וכוס קמח לבן
2 כפיות אבקת אפיה ללא אלומיניום
2 כפות סוכר למילוי מתוק / 1 כף למילוי מלוח
2 כפות שמן זית או קוקוס
1 כוס חלב סויה/אורז/שקדים לא ממותק
1/2 1 כוס מים
1/4 כפית מלח

מילוי מלוח:

2 תפוחי אדמה
2 סלסילות פטריות, איזה סוג שאוהבים
2 כפות שמן זית
2 בצלים
רבע כוס יין אדום
כף עלי טימין
מלח, פלפל

  1. מאדים את תפוחי האדמה בסיר אידוי או בסיר עם מעט מים, עד להתרככות מלאה.
    מצננים מעט ומועכים בעזרת מועך פירה.
  2. בינתיים, חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומאדים במחבת. מוסיפים מעט מים כל כמה דקות ומערבבים, עד להשחמה של הבצל.
  3. חותכים את הפטריות לפרוסות, מוסיפים את השמן והפטריות למחבת ומטגנים אותן מספר דקות, עד שהן משנות את צבען ומתרככות מעט.
  4. מוסיפים יין, טימין, מלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים לא מכסה עד שהיין מתאדה כמעט לגמרי.
  5. מערבבים עם מחית תפוחי האדמה וממלאים את החביתיות.

מילוי מתוק:

200 גרם אגוזי קשיו מושרים במים למשך שעתיים
2 כפות סירופ מייפל טבעי / סילאן ללא תוספת סוכר
1 כף מיץ לימון
1 בננה בשלה
1/2 כפית קינמון
3/4 – 1/2 כוס מים או חלב סויה/שקדים/אורז

  1. מסננים את הקשיו מוסיפים חצי כוס מים וטוחנים היטב בבלנדר או במעבד מזון.
  2. מוסיפים את הבננה, הקינמון, הלימון והמייפל. טוחנים היטב עד לקבלת מרקם חלק וסמיך. מוסיפים עוד מים במידת הצורך.
  3. המלית מוכנה! ממלאים את החביתיות ומגישים.

חג שמח!

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים: