מתכון בריא: ממתקי שקדים ללא תוספת סוכר וללא אפייה

המצרכים הדרושים:Portrait of happy young woman holding cookie over white background
המתכון הבא מכיל 5 מוצרים בלבד שכולם טבעיים, מתאים במיוחד למעוניינות להכין עוגיות טעימות ועשירות תוך זמן קצר וללא בישול.  

המתכון איננו מכיל קמח ובמקומו משתמשים בשקדים, המגנים על העורקים, מפחיתים את הסיכון להתקף לב, מורידים את הכולסטרול הרע, עשירים בויטמין E ובמגנזיום. במקום סוכר נשתמש בתמרים, העשירים בויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים, ברזל ונוגדי חמצון.   

  • 1 כוס שקדים קלויים ולא מומלחים
  • 1 כוס תמרים מגולענים וקצוצים
  • חצי כוס חמאת שקדים (ניתן להכין לבד או לקנות בחנויות טבע)
  • 1.5 כפות של שוקולד צ'יפס (אופציונלי)
  • 2 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית מלח 

אופן ההכנה:

1. מניחים את השקדים במעבד מזון.
2. מוסיף את התמרים, חמאת שקדים, וניל, ומלח.
3. מפעילים את מעבד המזון במשך כמה דקות עד שנוצרת עיסה.
4. מוסיפים את השוקולד צ'יפס (אם משתמשים) ולשים את הכל כבצק עבה.
5. יוצרים צורה של עוגייה עגולה ומניחים על נייר אפייה.
6. ניתן לאכול מיד או להניח את העוגיות במקרר לאחסון.

המתכון פורסם במקור באתר fitsugar.  

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים: