עוגת מנגו וקרם קוקוס חגיגית ועשירה

עונת המנגו בעיצומה, ולמי שאוהב מנגו זו חגיגה אמיתית. למנגו יש גם יתרונות בריאותיים רבים וגם טעם טרופי שמזכיר לנו חופשות וקיץ.

אין כמו להוסיף מנגו לשייק פירות, לגלידה ביתית, וכמובן לאכול אותו כמו שהוא.
עוד מתכוני מנגו מדליקים ומפתיעים כאן בכתבה >>

היום, ולקראת החגים הקרבים, מצאנו מתכון חגיגי ויפיפה לעוגת מנגו עם קרם קוקוס שתוכל לפאר כל שולחן חג. יש לה המון יתרונות: קודם כל היא טעימה כמובן. בנוסף, לשומרי הכשרות – מדובר בעוגה שהיא פרווה, ולכן תוכל להתאים לכל שולחן ולכל חגיגה. כמו כן, זו עוגה ללא אפיה ואפשר בהחלט להכין יום-יומיים מראש, כך שהתנור יישאר פנוי למעדנים אחרים.

אפשר להשתמש בכל תבנית, אבל אם תכינו בתבנית קפיצית, תוכלו להוציא את העוגה מהתבנית לפני ההגשה ו"אפקט הוואו" יתעצם!

עוגת מנגו וקרם קוקוס

החומרים לתחתית

1/2 כוס שבבי קוקוס
1/2 כוס שבולת שועל דקה
1/2 1 כוס שקדים מושרים ללילה
1/2 כוס תמרים מושרים ללילה

החומרים למלית

1/2 1 כוס אגוזי קשיו מושרים ללילה
1/2 כוס קרם קוקוס
1/2 כוס נוזל קוקוס
1/2 כוס שמן קוקוס
1/2 כוס מיץ לימון
6 כפיות סוכר קוקוס או 5 כפיות סוכר חום

החומרים לציפוי

1-2 מנגו גדולים ובשלים
1-2 כפיות מיץ לימון

אופן ההכנה

  1. טוחנים את כל חומרי המלית במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה ובצקית. משטחים בתבנית מרודפת בנייר אפיה.
  2. מערבבים בבלנדר את חומרי המלית עד לקבלת קרם אוורירי. שופכים על התחתית.
  3. טוחנים בבלנדר את מרכיבי הציפוי.
    כאן יש כמה אפשרויות: אפשר לזלף על העוגה בתנועות סיבוביות ואפשר לשפוך על העוגה לקבלת ציפוי אחיד. תלוי גם בכמות המנגו שהשתמשתם.
    אפשר גם להקפיא את העוגה למשך שעה ורק אז לשפוך את המלית בצורה אחידה על העוגה.
  4. עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים לפחות שעתיים. מעבירים למקרר כשעה לפני ההגשה.

המתכון מתוך TivonEat.co.il

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים: