על הסכנות שבחומרי ההדברה ומתכון לסלט חורף מתוצרת העונה

היום אנו חוזרים ומארחים את "דני אורגני", שמספר לנו עוד על חומרי ההדברה המשמשים בחקלאות המודרנית:

"מדי פעם בפעם אנחנו שומעים על בדיקות שנעשות לגילוי שאריות חומרי הדברה בירקות ובפירות, שמעלות ממצאים חמורים. רק לאחרונה שלח משרד הבריאות דגימות מ-478 מוצרי מזון למעבדה. שאריות חומרי הדברה בכמויות שמעל המותר נמצאו ב-46% מצמחי התבלין, ב-29% ממוצרי המזון לתינוקות וב-21% מהדגנים. (עוד דוגמאות פה בכתבה).

dani organiבחלק מהמוצרים נמצאו ריכוזים גבוהים בהרבה מהמותר של דיאזינון וכלורפיריפוס, שניהם חומרי הדברה המכילים זרחנים ושנאסרו לשימוש על ידי המשרד להגנת הסביבה.

חומרים נוספים, כגון חומרי דישון וזרזי גדילה מבוססי הורמונים, הוכחו גם הם כפוגעים בצרכן ובטבע. הם מצטברים בגוף לאורך השנים וגורמים למגוון בעיות.

חלק מחומרי ההדברה המותרים לשימוש במדינת ישראל אסורים כלל לשימוש באירופה ובארצות הברית.
המשרד לאיכות הסביבה מעבד את הנתונים, אולם לוקח הרבה זמן להפוך אותם להנחיות ולהכניסן לתוקף.
רעלים וחומרי הדברה שנחשבים "כשרים" היום – יפסלו מחר!

לכן, עלינו לקחת את האחריות על עצמנו ובריאותנו ולהיות מעט יותר עירניים ובררניים.

גידול מסורתי לעומת גידול מודרני

הגידול האורגני, הקרוי גם גידול מסורתי, הוא גידול שאינו עושה שימוש בחומרי הדברה וחומרי מניעה לעשבייה.

בתפיסה האורגנית, החקלאי מקדיש תשומת לב רבה הן אל האדמה והגידולים שבה, והן אל הצרכן הסופי. בזכות הגידול האוהב משלב הזרע ועד לצלחת שלכם, אתם נהנים מתוצרת איכותית ביותר."

תודה לדני על המידע המועיל.

רצינו להדגיש שכיום התוצרת האורגנית אינה יקרה כפי שהייתה. על ידי השוואת מחירים ומעקב אחר מבצעים ניתן לקנות פירות וירקות אורגניים במחירים נגישים.

כמו כן, יש ירקות ופירות מרוססים יותר מאחרים, ואותם כדאי להתעקש ולקנות אורגניים.
עוד על כך בכתבה: אילו פירות וירקות הכי מרוססים ואיך ניתן לצרוך אותם בבטחה?

עוד אפשרות נחמדה היא לגדל תבלינים וירקות לבד בבית. גם אם אתם גרים בבית דירות בלי גג, עדיין תוכלו ליהנות מגידולים אורגניים מתוצרת עצמית. זה גם כיף וגם בריא.
איך עושים את זה? כל המידע בכתבה: כך תגדלו את הסלט שלכם בעצמכם, גם בעיר.

אפשר, כמובן, גם להזמין את ירקות העונה עד הבית ישר מהחווה של דני,
ולקבל גם הטבה לכל מנויות ומנויי המגזין מה חדש – לפרטים היכנסו לדף ההטבות.

והכי מומלץ – לאסוף את תוצרת החורף, להכין ממנה סלט טעים ולהגיש למי שאוהבים:

סלט חורפי

חסה בינונית – שטופה היטב ומיובשת
1 חבילת עלי רוקט
1 חבילת עלי סלק קטנים
1 אבוקדו גדול ומעט רך
1 תפוח ירוק וחמצמץ

לרוטב:

2 כפות שמן זית
מיץ מחצי תפוז קטן
מיץ מחצי לימון
כפית דבש
מעט מלח

אופן ההכנה:

חותכים את האבוקדו והתפוח לקוביות
קורעים את עלי החסה. מערבבים עם עלי הרוקט והסלק.
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת ויוצקים על הסלט.
זורים מלמעלה 2 כפות גרעיני חמניה  וכף זרעי צ'יה, אם יש.

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים: