פאי תפוחים חגיגי ויפיפה

פאי תפוחים שחום וריחני הוא פיתוי שקשה לעמוד בו – ולמען האמת לא צריך!
זאת אחת העוגות היותר בריאות שיש, יחסית, מכיוון שהיא מכילה כמות גדולה של תפוחים ומעט סוכר יחסית.

אם את מארחת, את יכולה להכין את הבצק והמילוי מראש, וממש לפני שהאורחים באים – לשטח את הבצק בתבנית, להוסיף את המילוי ולאפות.

מתחת לסרטון תמצאי את המתכון.

פאי תפוחים עם צימוקים ואגוזים

המתכון המקורי מכיל שמן קנולה, קמח לבן וסוכר לבן. אנחנו ממליצים להחליף במרכיבים בריאים יותר, שלא יפגעו בטעם.

המצרכים:

לבצק:

1 1/4 כוסת קמח כוסמין מלא
1/2 כוס קמח שקדים
2 כפות סוכר חום או סוכר קוקוס
1/3 כוס שמן זית או שמן אבוקדו
2 כפות חלב סויה/אורז/שקדים (ואפשר גם מים או מיץ תפוזים או תפוחים)
מעט מלח
1/3 כוס שמן קוקוס מומס

למילוי:

4-5 תפוחים
1 כוס צימוקים
1 כוס אגוזי מלך שבורים
3 כפות סוכר חום או סוכר קוקוס
1 כף קנמון
מיץ מחצי לימון
וגרידת לימון

2 כפות שמן קוקוס
1 כף קורנפלור
1 כפית תמצית וניל אמיתית

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק בקערה, עד לקבלת בצק אחיד.
    עוטפים בניילון נצמד או בקופסה אטומה ושומרים במקרר, עד להכנת המילוי.
  2. מכינים את המילוי: קולפים את התפוחים, חותכים לרבעים, מגלענים ופורסים לפרוסות.
    מוסיפים את הצימוקים, האגוזים, סוכר, קנמון, מיץ לימון וגרידת לימון. מערבבים היטב.
  3. ממיסים במחבת 2 כפות שמן קוקוס ומוסיפים את תערובת התפוחים.
    מבשלים 10-15 דקות, עד שהתפוחים מתרככים.
    מוסיפים תמצית וניל וקורנפלור ומערבבים היטב.
  4. מרכיבים את הפאי: משטחים את הבצק בתבנית ושופכים פנימה את המילוי.
  5. אופים ב-180 מעלות במשך 30 דקות.

בתיאבון!

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים: