פצצת אנרגיה ירוקה – פאי יפיפה וטעים שישדרג כל ארוחה

IMG-20140530-WA0000
החורף בעיצומו ואם תציצו החוצה תראו שכל האדמה לבשה ירוק.

מעבר ליופי, כל הירוק הזה גם מאוד בריא לגוף.
כל העלים הירוקים מכילים שפע עצום של ויטמינים ומינרלים וגם נוגדי חמצון, שמגנים על הגוף מפני תהליכים ניווניים ומחלות לב, סוכרת ואפילו סרטן.

הצבע הירוק מגיע מחומר שנקרא כלורופיל, שדומה מאוד במבנהו לברזל, ולכן נותן לנו המון אנרגיה ומרץ.
הכלורופיל גם מעודד תהליכי ניקוי בגוף ומצוין לחיזוק הכבד.

בשוק ואפילו בסופרמרקט, תמצאו מגוון גדול של עלים גדולים ויפים: מנגולד, קייל, פטרוזיליה, כוסברה, חסה, תרד מכל הסוגים וגם עולש, בק-צ'וי, רוקט, בזיליקום, שמיר ועוד ועוד.

איך משלבים אותם בבישול?

  • שוטפים היטב, קוצצים גס וזורקים לסלט.
  • מוסיפים לכל מרק ירקות, פשטידה או תבשיל ירקות.
  • מקפיצים שום ובצל, ואחרי שהבצל מתרכך מעט, מוסיפים ערימה עצומה של עלים ירוקים, וממשיכים להקפיץ עוד מספר דקות.
    הערימה מצטמצמת וטעמה נהיה מרוכז. רק להוסיף מלח ופלפל ולטרוף.
  • טוחנים בבלנדר עם שמן זית, שום, מלח ואגוזים מכל סוג שאוהבים – לקבלת ממרח פסטו מהיר, שאותו אפשר למרוח על לחם, לתבל איתו ירקות מוקפצים או אורז, או כרוטב לפסטה.

אפשר גם להכין פאי ירוק זרחני שיוסיף צבע וחיים לכל ארוחה!

פאי עשבי תיבול משגע

בצק פריך:

  • כוס קמח
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 חלמון ביצה
  • חצי כפית מלח

תערובת עשבי  תיבול: 

  • צרור פטרוזיליה- רק העלים
  • צרור בזיליקום- רק העלים
  • 8 עלי מרווה
  • 4 ענפי נענע- רק העלים
  • 1 כרישה
  • 6 בצל ירוק
  • 1 שמנת צמחית
  • 1 ביצה
  • פלפל שחור
  • מלח
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 3 כפות קמח מלא

אופן ההכנה: 

  1. מערבבים את מרכיבי הבצק ומרדדים לעלה דק
  2. לשטח את הבצק בתבנית פאי
  3. הקצפה קלה של הביצה והשמנת
  4. טוחנים את  כל העשבים
  5. מוסיפים את שאר הרכיבים לבלילה
  6. שופכים את הבלילה על הבצק
  7. אפים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 40 דקות או עד שמוכן

בתאבון!

שלומית זיו-רום

עורכת מגזין מה חדש

 

 

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים: