איך ליהנות מהמנגל ביום העצמאות בלי לאכול בשר?

כשאומרים חגיגות יום העצמאות מיד מקשרים את המנגל שנעשה כמעט למסורת.  אבל הצמחוניים או הטבעונים שביננו פעמים רבות מוצאים עצמם מחוץ לחגיגה ונאלצים להסתפק רק בסלטים (שהם אמנם טעימים אבל לא כל כך משביעים).

כמעט לכולנו יש עדשים בבית והם יכולים להיות פתרון מעולה לצמחוניים המקפידים שלא לאכול מוצרים מן החי אבל גם לשומרים על המשקל שלא רוצים להתפתות להמבורגר בשרי.

להלן מתכון ב 5 שלבים בלבד של נירה רוסו שפורסם ב 24 שעות, ידיעות אחרונות.

  • שימו לב כי אפשר לשדרג את המתכון ולהוסיף גם גזר או פטריות.
  • לשומרים על המשקל אפשר להחליף את הפיתות בלחמניות מחיטה מלאה.

מתכון המבורגר עדשים ובצלLentil Burger

חומרים ל 4 המבורגרים:

  • שליש כוס פירורי לחם
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ביצה
  • 1 כוס עדשים חומות שטופות
  • 1 כפית גדושה סוכר חום
  • 1 כף שמן תירס או זית
  • מלח ופלפל בנדיבות
  • שמן זית למריחה

להגשה:

יוגורט או שמנת חמוצה

4 פיתות

הכנה:

  1. מאדים את הבצל, הסוכר והשמן בסוטז' עם מכסה – בתוספת כף מים עד שיתרכך. מסירים מכסה ומבשלים תוך ערבוב עד שהבצל מזהיב מאוד ומוסיפים את העדשים.
  2. יוצקים על העדשים כוס מים רותחים + מלח לתיבול, מערבבים, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים עד שרך (כ 10 דקות או קצת יותר).
  3. מסירים מכסה, מגדילים אש ומבשלים כמה דקות תוך בחישה עד שכל הנוזלים צומצמו לחלוטין. מצננים.
  4. מערבבים עם כל החומרים. זה הרגע להוסיף כל תבלין שחביב עליכם, מכוסברה ועד חלפניו.
  5. שומרים במקרר עד השימוש, מעצבים לקציצות המבורגר, מורחים בשמן זית וצולים על משטח גריל מחומם או על מחבת פסים.

אז אפשר להינות מ"על האש" גם למי שלא אוכל בשר…

שיהיה יום עצמאות שמח לכולם!

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים:

תגיות