בעקבות השאלות שקיבלנו על הקייל וגם 2 מתכונים בריאים!

אתמול פרסמנו כתבת היכרות עם כרוב הקייל ופירטנו על היתרונות הבריאותיים הרבים שלו. נשאלנו היכן ניתן להשיג את כרוב הקייל, כאמור הקייל עדיין לא כל כך נפוץ בכל סופר, אבל כן ניתן להשיגו בשווקים ובעיקר בחנויות טבע וכאלה המתמחות בתוצרת אורגנית, עלותו משתנה ונעה בין 10 ל 15 ש"ח.

לאחרונה התחילו לגדל בארץ גם נבטי קייל. הערכים התזונתיים של נבטי הקייל גבוהים אף יותר מצמח הקייל עצמו, כמו שאר הנבטים האחרים שערכם התזונתי אפילו כפול מאשר בצמחים הבוגרים.

אחד מחלוצי התחום הוא אודי גרוס, שמגדל נבטי קייל בין יתר שאר הנבטים שגדלים בחווה שבכרם מהר"ל. בנוסף לכך בחווה מגדלים גם שלושה זנים של הקייל הבוגר (קייל רוסי, קייל איטלקי ודינוזאור).

את הנבטים של אודי ניתן למצוא בשוק האיכרים בימי שישי בנמל ת"א, שם הוא קוצר אותם בקציר אישי במקום. עלי הקייל משווקים בסל אורגני שבועי לבית הלקוח פעם בשבוע.

עוד פרטים על הנבטים של אודי- https://www.facebook.com/udinevatim

אז עכשיו שיודעים היכן ניתן להשיג את הקייל, צירפנו 2 מתכונים בריאים שמצליחים לשמור על הערכים התזונתיים של הקייל: מתכון לשייק ירוק וגם מתכון שכולו בריאות להכנת סלט מיוחד עם עגבניות ואבוקדו.

שייק ירוק

  • עלי קייל
  • כוסברה 
  • פטרוזיליה
  • עלי חובזה 
  • בננה בשלה
  • גבעולי סלרי

להכניס את כל המצרכים בבלנדר עם קצת מים או מיץ תפוחים טבעי. לרוויה!

מתכון בריא

סלט קייל עגבניות ואבוקדו

מצרכים:

  • 2 אבוקדו בגודל בינוני חתוך לקוביות 
  • 4 עגבניות בשלות ועסיסיות חתוכות לקוביות
  • צרור קייל (מסוג 'דינוזאור')
  • 1 בצל ירוק קצוץ דק
  • ½ לימון סחוט
  • 1 כפית מלח ים גס
  • ½ כפית גרידת לימון
  • 1 כפית שמן זית

אופן ההכנה:

  1. לחתוך את הקייל לרצועות דקות, להניח בקערה, להוסיף את הלימון, המלח ושמן הזית. ללוש היטב את כל המרכיבים עם הידיים במשך דקה וחצי, עד אשר הנפח של העלים מצטמצם והצבע הופך לירוק עמוק. 
  2. להוסיף את האבוקדו, העגבניות והבצל הירוק.
  3. לערבב היטב.
  4. ניתן להוסיף לימון ומלח על פי הטעם.

שיהיה בתאבון ולבריאות 🙂

מקור: foodis.co.il

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים: